Ultima oră

JUSTITIE:Evaziune cu girul Finantelor: Sase angajati ai Directiei de Finante Alba sunt audiati de DIICOT

Ziarul de Vrancea
11 mai 2011 494 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net procurorii DIICOT si politistii desfăsoară, miercuri dimineata, 10 perchezitii pe raza judetului Alba, pentru destructurarea unei grupări specilizate în fraude economice care ar fi produs un prejudiciu de 2,2 milioane de lei, care ar fi fost sprijinită de angajati ai Directiei Finante Publice Alba.

Fiul directorului adjunct de la Directia de Finante Publice Alba făcea auditul la firmele evazionistilor. Asta spun procurorii DIICOT care audiază la această oră sase angajati ai Directiei pentru evaziune fiscală si spălare de bani. Printre suspecti se numără si directorul adjunct de la finante. în paralel au loc si descinderi la firmele evazionistilor.


Potrivit DIICOT, din grupare făceau parte Luca Anversa, cetătean italian, Cosmin Ioan Limbean, Elena Avram si Ana Maria Goia. Acestia ar fi desfăsurat mai multe activităti comerciale, direct sau prin societăti comerciale interpuse, fără a le inregistra in evidentele contabile ale societătilor comerciale sau efectuarea unor inregistrări nelegale, avand drept consecintă eludarea plătii taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat si obtinerea de beneficii financiare substantiale. Valoarea prejudiciului este estimată la 2.200.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.


Anchetatorii spun că gruparea a fost sprijinită de către angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Alba, compartimentul de inspectie si control, respectiv de către Ioan Dobra - director adjunct executiv, Dorin Nicolae ConÃan - sef serviciu, Ioan Lazăr, Mihail Ioan Sarbu, Dănut Ioan Ispas si Cristina Cioată - inspectori fiscali. Acestia si-ar fi incălcat atributiile de serviciu, efectuand activităti incompatibile cu functia detinută, precum asigurarea de consultanÃă sau prestarea de servicii si ar fi efectuat controale formale la societătile invinuitilor, toate acestea in scopul obtinerii direct sau indirect de foloase materiale. De asemenea, desi au constatat in repetate randuri activitatea infractională desfăsurată prin intermediul societătilor comerciale vizate, angajatii Directiei Finante Publice Alba nu au sesizat organele de cercetare penală, ci dimpotrivă, au consiliat membrii grupării in vederea acoperirii ilegalitătilor.

Mai mult, directorul adjunct executiv Dobra se afla in conflict de interese, in conditiile in care auditarea uneia dintre societătile comerciale administrate de către membrii grupării a fost realizată de către o societate la care actionar era sotia sa, iar misiunile de audit au fost efectuate efectiv de fiul său.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmăririi penale pentru săvarsirea constituire si sprijinire a unui grup infractional, evaziune fiscală, favorizarea infractorului, conflict de interese, dar si pentru omisiunea sesizării organelor judiciare.


La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost conduse pentru audiere 10 persoane. Cercetările au fost efectuate impreună cu politisti din cadrul BCCO Alba Iulia.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.