Ultima oră

LIFE:Utile: Cum influenteaza soarele apetitul sexual al barbatilor; Studiu: Ce efect au injuraturile pentru calmarea durerilor

Ziarul de Vrancea
10 mai 2011 497 vizualizări
Florile de liliac, utile in tulburarile hepatice

Studiu: Ce efect au injuraturile pentru calmarea durerilor


Injuratul are un efect de analgezic asupra organismului, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Keele, din Marea Britanie. Pentru a testa aceasta teorie, expertii au rugat un grup de 40 de studenti voluntari sa isi puna mainile intr-o galeata umpluta cu apa rece ca gheata, timp de cateva minute, informeaza The Telegraph. Li s-a zis ca, in acest timp, pot sa injure cat si cum vor ei. Cei care au urmat indemnul specialistilor au stat mult mai mult timp cu mana in apa cu gheata si, la final, au declarat ca nu a fost foarte dureros. Cei care nu au apelat la cuvinte obscene si injurii pe parcursul experimentului au rezistat mai putin si au acuzat dureri insuportabile. Astfel, oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care injura atunci cand se lovesc resimt mai putin durerea, scrie Gandul.


Florile de liliac, utile in tulburarile hepatice


Remediile preparate din florile de liliac sunt folosite intr-o varietate de probleme de sanatate. "Gingasele flori de liliac, care ne relaxeaza cu parfumul lor, au si puteri terapeutice si pot alina o multime de suferinte interne: hepatice, respiratorii, reumatice si digestive. Din punct de vedere fitoterapeutic, de la arbustul liliac se folosesc, pe langa flori, si frunzele, mugurii si scoarta, care au efect vasodilatator, tonic, antireumatic si astringent", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie. Infuziile preparate din flori uscate de liliac atenueaza starile de disconfort hepatic (balonari, stari de voma, dureri sub coaste), stimuland productia de bila. In plus, florile pot fi de folos si in probleme respiratorii (tuse si bronsita), scrie Adevarul.


Studiu surprinzator: cand este "buna" depresia


Depresia nu este atat de rea pe cat se credea, arata un studiu recent. Cercetarea publicata in Journal of Abnormal Psychology arata ca persoanele care se confrunta cu depresia iau decizii mai bune, spre deosebire de cele care nu sufera de stari de anxietate, informeaza Fox News. Rezultatele acestui experiment arata un prim efect cognitiv pozitiv al acestei boli, care afecteaza tot mai multe persoane. Oamenii de stiinta sustin ca persoanele depresive proceseaza informatiile intr-un mod superior din punct de vedere sistematic si analitic comparativ cu restul subiectilor implicati in studiu, care nu se confruntau cu aceasta afectiune. Pentru ca isi doresc sa detina controlul asupra a tot ceea ce se intampla in jurul lor, depresivii depun in mod inconstient mai mult efort in a lua decizii, scrie Gandul.


Controlati-va pofta de dulciuri


In loc sa mancati o ciocolata intreaga sau o cutie cu inghetata, amestecati bucati de banane sau de capsune in putin sirop de cacao sau congelati pasta de fructe. Taiati in bucatele orice fruct va place: banane, capsune, ananas sau pepene, iar apoi dati-le prin sirop de ciocolata. Atentie, nu le scufundati in sirop, doar acoperiti-le cu un strat subtire de ciocolata. "Imi place sa combin alimentele mai putin recomandate cu cele sanatoase. Spre exemplu, imi place ciocolata, asa ca, uneori, amestec o banana in sos de ciocolata si asta-mi satisface nevoia de dulce", mar-turiseste dieteticianul Kerry Neville, citat de site-ul WebMD. Astfel, dorinta de a manca ciocolata este satisfacuta, iar pe de alta parte puteti avea un control asupra caloriilor consumate. O alta solutie este sa preparati ciocolata calda din cacao de buna calitate sau din bucati de ciocolata neagra, sa o lasati sa se raceasca si sa o puneti la congelator. Consumati-o sub forma de inghetata, scrie Romania Libera.


Dragostea chiar trece prin stomac


Daca pana acum se credea ca barbatii se gandesc numai la sex, cercetatorii americani spun ca lucrurile nu stau deloc asa. Barbatii se gandesc mai mult la mancare si la odihna decat la sex. Aceasta este concluzia psihologilor americani de la Universitatea din Ohio. Profesoara de psihologie Terri Fisher a coordonat un studiu ale carui rezultate vin sa contrazica mitul potrivit caruia barbatii se gandesc la sex o data la sapte secunde. Potrivit cercetarii realizate de psihologul de la Universitatea din Ohio, frecventa este, de fapt, de o data pe ora, noteaza publicatia "The Daily Mail". Terri Fisher a rugat 163 de voluntari, barbati si femei, sa aiba asupra lor un grafic pe care sa noteze fiecare moment in care gandul le zboara la sex, la mancare si la odihna, scrie Adevarul.


Cum influenteaza soarele apetitul sexual al barbatilor


Cercetatorii sustin ca, in zilele insorite, nivelul de testosteron, hormon sexual masculin, din organismul barbatilor atinge cote maxime, fiind influentat de valoarea crescuta a vitaminei D din corpul acestora. Astfel, se explica de ce soarele creste libidoul in cazul barbatilor, informeaza The Telegraph. Publicatia citeaza concluzia oamenilor de stiinta austrieci care sustin ca soarele influenteaza apetitul sexual al barbatilor. Pentru a ajunge la aceasta concluzie expertii de la Universitatea de Medicina din Graz au analizat nivelul hormonilor sexuali din organismul femeilor si al barbatilor si au constatat ca libidoul creste in zilele insorite doar in cazul barbatilor, soarele neavand acelasi efect asupra apetitului sexual al femeilor. Cercetatorii au precizat ca dupa o ora de stat la soare nivelul de testosteron din organismul barbatilor creste cu pana la 69% mai mult decat daca nu se expun razelor ultraviolete, scrie Gandul.



de A.C. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.