Ultima oră

Video!!! Vioara Stradivarius, in cea mai romantica sala de concert din Romania

Mihaela Beșleagă
10 mai 2011 774 vizualizări
Alexandru Tomescu a impresionat focsanenii cu integrala Capriciilor lui Paganini

Tinarul violonist Alexandru Tomescu si vioara sa fermecata au luminat duminica seara sala Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", intesata de iubitori ai muzicii clasice sau curiosi sa asculte celebra vioara Stradivarius Elder - Voicu care dateaza de trei secole, din 1702. Focsanenii, dar si galateni si braileni veniti special la Focsani pentru acest recital, au ascultat cu suflarea taiata cele 24 de Capricii ale compozitorului Niccolo Paganini, spectacol din cadrul celui de-al patrulea turneu national Stradivarius, care are loc in 14 orase din Romania. Alexandru Tomescu a inundat sala de spectacol cu acorduri vibrante sau aproape soptite, izvorite dintr-un instrument de o inestimabila valoare, ce face parte din Patrimoniul National al Romaniei. Recitalul la vioara a fost completat cu proiectii video prezentind procesul migalos de nastere a acestui instrument, dar si relatia speciala dintre artist si vioara sa. Un moment inedit din cadrul spectacolului a fost cel in care violonistul se adreseaza in jurnalul sau de turneu focsanenilor. Alexandru Tomescu scrie in jurnal ca sala de spectacole din cadrul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani "este cea mai romantica sala de concerte din toata Romania". Dupa doua ore de regal muzical, tinarul violonist si-a incheiat reprezentatia cu aplauze calduroase din partea publicului, care l-a rechemat pe scena de patru ori. In sala de spectacole au fost si multi melomani din Galati si Braila. Focsaniul a fost al treilea oras din cadrul Turneului in care a poposit celebra vioara, dupa Iasi si Onesti. Alexandru Tomescu se detaseaza net drept liderul tinerei generatii de violonisti romani si a cistigat in anul 2007 concursul organizat pentru darea spre folosinta a viorii Stradivarius, cedata Ministerului Culturii de catre familia lui Ion Voicu. Tinarul violonist va cinta timp de cinci ani pe acest instrument, pina in 2012. (Mihaela BESLEAGA)


Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteti urmari citeva imagini din timpul concertului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.