Ultima oră

Marian Bobocea zice ca e interesat de un parteneriat pentru Cring

Ziarul de Vrancea
9 mai 2011 1417 vizualizări
Pe suprafata revendicata functioneaza si Muzeul Satului vrincean

Marian Bobocea, cel care a revendicat si obtinut dreptul de a primi o suprafata de 135 ha de padure in administrativul comunei Vinatori, a facut simbata o scurta declaratie legata de acest fapt. "Eu daca iau Cringul Petresti, ramine cring al Focsaniului, daca vrea Consiliul Judetean sa faca imbunatatiri cu fonduri europene prin parteneriat public-privat, nu am nimic impotriva. Eu vreau ca acel cring sa ramina parc de distractii pentru focsaneni. Nu vreau sa construiasc locuinte pe acolo", ne-a precizat Marian Bobocea. Pentru ca atit in instanta cit si in fapt, Marian Bobocea a solicitat sa fie pus in posesie pe suprafata pe care se afla in prezent Cringul Petresti, ramine de vazut daca magistratii, care au dat o solutie pentru continuarea procesului pe fond pentru stabilirea amplasamentului, vor decide ca fostul sef al OPC Vrancea din perioada 1996-2000 sa primeasca padurea din zona cringului. Marian Bobocea a revendicat in 2006 si a cistigat anul acesta in luna aprilie 135 ha din cele 240 cite sint la Cringul Petresti. Suprafata cuprinde si spatiul unde functioneaza Muzeul de Etnografie si Folclor. Ca mostenitor al mamei sale, Tinca Bobocea, respectiv a strabunicului sau Vasile G. Druta, Bobocea a indicat drept act de proprietate in dovedirea soliciarii sale documentul prin care Vasile G. Druta a intrat in posesia suprafetei respective ca urmare a unei tranzactii din 1947, cind a cumparat padurea de la fosta banca Putna, la o licitatie, in contul unei datorii neachitate de Primaria Vinatori. Comisia locala de fond funciar de la Vinatori a dat curs cererii insa la Prefectura, comisia judeteana, a respins-o si a solicitat o ancheta a DNA contestind actele aduse de Bobocea. Si autoritatile silvice au intervenit in dosarul retrocedarii cringului avind in vedere ca padurea se afla in administrarea Ocolului Silvic Focsani. (A. IVAN, G. SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 9 ore, 26 minute, 39 secunde
BRAVO...V-ATI GINDIT BINE
, acum 739409 zile, 9 ore, 26 minute, 39 secunde
Parca actualul Crang Petresti a fost o donatie de vreo 40 hectare a lui Carol II catre municipalitate pt a se face zona de agrement pt oras. e bine de documentat pt un viitor subiect!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.