Ultima oră

Primele inscrieri la concursurile pentru Vrancea Curata

Mihaela Beșleagă
7 mai 2011 687 vizualizări
Elevii sint interesati de protectia mediului, asa incit s-au inscris deja in doua dintre cele trei concursuri organizate de echipa de implementare a proiectului european Sistem de Management Integrat al Deseurilor solide în judetul Vrancea , de la Consiliul Judetean.

Pentru concursul "Ce poti face din capace de PET?" s-au inscris doua echipe de la Colegiul "Unirea", doua de la Gradinita cu program prelungit nr. 2, dar si mai multe echipe de la Scoala Biliesti. Concursul consta in stringerea a 4.000 capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri care sa ilustreze vizual teme legate de protectia mediului, pe parcursul a patru ore. Premiul consta intr-o tabara la munte, pentru toti membrii echipei cistigatoare. Doritorii se pot inscrie in concurs pina pe 27 mai, orele 24.00, trimitind un e-mail la adresa concursuri@vranceacurata.ro. La concursul "Expozitie pentru mediu" s-au inscris elevi de la Colegiul "Unirea", care vor participa si prin intermediul a doua eleve cu standuri de bijuterii eco si obiecte ecologice. De asemenea, si-au anuntat intentia de a-si expune lucrarile inedite din deseuri si elevii de la Scoala nr. 1, Scoala nr. 9 din Focsani si Scoala Gagesti (comuna Bolotesti). Lucrarile pot reprezenta: obiecte cu utilitate practica, jucarii, bijuterii, sculpturi, instalatii sau colaje, realizate din deseuri de orice fel, biodegradabile sau nu. Lucrarile pot fi trimise pina pe 10 mai si vor fi expuse la Galeriile de Arta din Focsani, in perioada 16-24 mai. De asemenea, si elevii de la SAM Homocea si SAM Ploscuteni s-au inscris in competitii. Al treilea concurs din cadrul proiectului se intituleaza "Fotoreporter pentru mediu". Fotografiile care participa trebuie sa fie realizate in 2010 sau 2011 si sa prezinte probleme reale ale mediului din judet. Fotografiile, insotite de argumentarea autorului, se vor transmite intre 22 aprilie - 15 mai, in format digital, pe adresa concursuri@vranceacurata.ro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.