Ultima oră

VIDEO!!!Ghiseu unic pentru informarea localnicilor din Fitionesti

Sorin Tudose
28 apr 2011 1715 vizualizări
Primaria Fitionesti a implementat din aprilie 2010 pina in prezent un proiect european pentru dezvoltarea serviciilor publice

Primarul comunei Fitionesti, Iordache Cazacu, a prezentat ieri la Caminul Cultural din localitate rezultatele proiectului pe bani europeni "Servicii publice de calitate in comuna Fitionesti". Acesta a fost implementat pe o durata de un an de zile, iar ieri a ajuns la final, urmind ca de acum inainte toti localnicii sa poata beneficia de acest proiect. "In cadrul proiectului a fost infiintat un ghiseu unic in care fiecare cetatean al comunei va putea beneficia de servicii de calitate. De fiecare data cind veneau oamenii la primarie trebuiau sa intrebe pe la toate usile ce au de facut si pe unde au de umblat pentru a-si rezolva problemele. Noi am vrut sa eliminam aceasta stare de fapt si sa eficientizam procesul administrativ, acest lucru fiind si ceea ce face proiectul odata implementat", a declarat primarul Iordache Cazacu. 12 angajati din cadrul institutiei au participat la cursuri de instruire, fiecare pe domeniul sau. Valoarea proiectului a fost de 350.000 de lei, din care 98% bani din fonduri UE, din Fondul Social European, iar 2% contributie proprie. Au fost cumparate din acesti bani mai multe corpuri de mobilier, o multifunctionala performanta, un calculator, doua laptopuri, dar si un server pentru internet. "Eu, in calitate de coordonator al proiectului, m-am ocupat de tot ce inseamna manageriere, de achizitii si de felul in care au fost facute acestea. Consider ca este un proiect foarte bun si necesar pentru comuna Fitionesti", a declarat Loredana Dascalu, coordonatorul proiectului. La rindul lui, edilul intareste necesitatea proiectului. "Pina acum veneau oamenii si stateau in picioare pentru ca nu aveam nici macar scaune. Veneau si batrini si nu era tocmai placut pentru ei sa stea in picioare. Am creat conditii pentru un raport cetatean - institutie cit se poate de civilizat. Internetul ca sursa principala de informatii va fi folosit de reprezentantii institutiei pentru a sprijini cetatenii comunei, pentru a le arata cum pot accesa la rindul lor fonduri UE", a mai precizat edilul. Acesta s-a declarat incintat de banii europeni si a recomandat tuturor primarilor din judet sa acceseze fonduri nerambursabile. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.