Ultima oră

Primăriile, somate să dea cu mătura după turiştii pascali

Sorin Tudose
27 apr 2011 592 vizualizări
reprezentantii Garzii de Mediu spun ca au găsit mai puţine gunoaie la iarbă verde , dar e loc si de mai bine

Garda de Mediu a stat cu ochii pe turistii care au iesit la iarba verde de Paºte, intre 23 ºi 25 aprilie, in speranta ca macar de teama de a nu fi amendati vor respecta normele de protectie a mediului. Asadar, mai multe echipe de comisari au mers pe rutele Soveja, Tulnici-Lepsa-Gresu si Vinatori. "Am gasit din nou gunoaie prin zonele turistice, dar putem spune ca fata de ceilalti ani este o ameliorare. Se pare ca incet, incet se civilizeaza oamenii. Am vazut chiar persoane care au venit cu saci menajeri de acasa. Noi iAam atenÃionat sa lase curat in urma lor", ne-a declarat Serban Stan, comisar in cadrul Garzii de Mediu. Totuºi, zone precum malurile cursurilor de apa si vecinatatea manastirilor au fost "presarate" cu ambalaje aruncate in dispretul normelor bunului simt. Verificarile nu s-au lasat cu amenzi, dar comisarii au impus totusi o serie de masuri. "Am impus masuri de curatare imediata a zonelor murdare pentru mai multe primarii din judet inclusiv Focsani. Vom verifica in doua-trei zile cum au fost realizate aceste masuri pentru ca imediat vine 1 mai si oamenii trebuie sa gaseasca curat cind ies la picnic. Zona mai problematica a fost Lepsa, pentru ca acolo au fost cei mai multi turisti. Problema s-a datorat lipsei cosurilor de gunoi in buna parte, iar acolo unde existau acestea erau pline", a mai adaugat Serban Stan. Ramine de vazut cum vor percepe controlul turistii care se vor intoarce in natura de Ziua Muncii, pe 1 Mai. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.