Ultima oră

POLITICA:Băsescu: Proiectul de revizuire a Constitutiei e gata. După Pasti ar putea fi trimis în Parlament

Ziarul de Vrancea
17 apr 2011 362 vizualizări
Conform site-ului www.realitateanet seful statului a declarat duminică că s-a dus în Covasna, în Secuime, pentru a putea analiza în liniste proiectul de revizuire a Constitutiei trimis de Guvern. Băsescu vrea să organizeze referendumul pentru modificarea Legii fundamentale odată cu alegerile locale din 2012.

Presedintele Traian Băsescu a declarat, la Covasna, că proiectul de revizuire a Constitutiei a fost finalizat si că după Pasti acesta ar putea fi trimis Parlamentului, exprimandu-si speranta că odată cu alegerile locale din iunie 2012 va avea loc si referendumul privind aprobarea noii Constitutii, informează MEDIAFAX


"Echipa care a lucrat a făcut cativa pasi inainte. Dincolo de a reflecta la rezultatul referendumului, in articole din Constitutie au fost introduse si modificări care vizează punerea in aplicare sau clarificarea unor prevederi constitutionale, care au fost deja explicate prin decizii ale Curtii Constitutionale, ca să nu mai fie ambiguitate la unele dintre articole" a declarat seful statului, duminică, intr-o conferintă de presă in statiunea Covasna.


El a precizat că a venit in statiunea Covasna in căutarea unui "loc linistit" in care să stea si să inteleagă foarte bine toate modificările aduse Constitutiei, astfel incat după sărbători proiectul să poată fi trimis Parlamentului.


"De vineri pană duminică am căutat un loc linistit in care să pot să stau să inteleg foarte bine toate modificările făcute in asa fel incat după sărbători să putem trimite proiectul de Constitutie in procedura legală către Parlament, adică un aviz al Consiliului Legislativ, un aviz al Curtii Constitutionale si transmiterea către Parlament. Plecand de la premiza că intentia, in cazul in care Parlamentul va fi de acord cu punerea in aplicare a rezultatelor referendumului, si sper aici să fim cu toti responsabili legat de ce inseamnă obligatia de a răspunde unui vot dat de populatie, deci in asa fel incat, odată cu alegerile locale din iunie 2012, să poată fi făcut si referendumul pentru aprobarea noii Constitutii si alegerile legislative să vizeze intrarea intr-un ciclu electoral asezat pe noua Constitutie", a afirmat presedintele.


Traian Băsescu a subliniat că nu doreste să intre in detalii pentru că proiectul va deveni public in momentul in care pleacă pe circuitul legislativ, undeva in prima decadă a lunii mai.


Presedintele Traian Băsescu se află, de vineri seară, intr-o vizită privată in statiunea Covasna, unde a fost cazat la vila de protocol.


Presedintele Traian Băsescu a declarat, in luna martie, la TVR, că, in mod normal, noua Constitutie ar trebui să intre in vigoare la epuizarea mandatului actualului Parlament, mentionand că sustine reducerea mandatului sefului statului la patru ani si introducerea plafonului de 3% pentru deficitul bugetar.


Presedintele Băsescu sustine ca mandatul sefului statului să fie de patru ani, iar Parlamentul să fie dizolvat dacă suspendă presedintele tării iar acesta nu este demis la referendum, potrivit propunerilor de modificare a Constitutiei pe care le-a prezentat PDL.


O altă prevedere prezentă probabil in proiectul de modificare Constitutiei ar urma să se refere la reducerea numărului de parlamentari si la trecerea la un legislativ unicameral.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.