Ultima oră

Comoara verde din Gologanu

Gabriela Draghici
14 apr 2011 3094 vizualizări
Elevii si cadrele didactice de la Scoala Gologanu au primit cu entuziasm implicarea in proiectul-concurs Scoli pentru un viitor verde

Aniversarea a sapte ani de la infiintarea comunei Gologanu, celebrata pe 11 aprilie a constituit un bun prilej pentru organizarea unor ample actiuni eco-civice de elevii si cadrele didactice a Scolii Gologanu. Elevii au dat dovada inca o data de camaraderie, implicare, responsabilitate si entuziasm. Indrumati de cadrele didactice insotitoare Ion Lupu, Marian Mihaica, Ionut Neata, Claudia Dantus si Bucur Daniela, elevii au trecut la treaba, dind curs proiectului "Comoara verde a copilariei". Cu sprijinul Consiliului Local si al Ocolului Silvic Vrancea, elevii au constituit doua echipe verzi in cadrul celei de-a II-a editii a programului-concurs "Scoli pentru un viitor verde". La sectiunea Doxi, coordonator a fost institutorul Daniela Bogdan, iar de sectiunea Terra Magazin s-a ocupat profesoara Marlena Boldeanu. Fiecare fila de jurnal verde poarta amprenta ecologica a copiilor. Intr-o prima etapa, incepind cu luna februarie, elevii s-au documentat cu privire la problemele ecologice actuale. "Sanatosi intr-un mediu curat" a fost prima bifata pe calendar, desfasurata pe 25 februarie, urmata de activitatea "Apa "" esenta vietii", derulata in 22 martie. Luna aprilie insa, a fost luna eco. "Copacul de hirtie" a fost o campanie de colectare a maculaturii, urmata de "Ziua comunei e si ziua noastra", desfasurata luni, prilej cu care elevii au plantat arbori in zona Doaga. In intervalul 12-13 aprilie, elevii au continuat "cruciada" eco, ecologizind islazul comunal si a drumurilor comunei prin activitatea "Zilele curateniei in satul meu", aflata deja la a V-a editie. Pentru toti cei care pasesc in incinta scolii, a fost amenajat "Coltul Verde", un spatiu dedicat promovarii rezultatelor studiului calitatii mediului si vietii, vizind protejarea biodiversitatii, consumul si productia durabila. "In conditiile in care omul are dreptul la libertate, la conditii de viata intr-un mediu de calitate si poarta responsabilitatea de a proteja natura pentru generatiile prezente si viitoare, rolul scolii in educatia ecologica a comunitatii devine prioritar, caci verdele este mai mult decit o culoare, este un mod de viata. Pentru realizarea activitatilor am fost sustinuti de directoarea Tatiana Cristian , consilierul educativ Valentina Tirtan, primarul Dumitru Robu, dar si de familiile copiilor", ne-a spus institutorul Daniela Bogdan. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 5 ore, 37 minute, 40 secunde
Nu ajunge monitorul de vrancea pentru reclama psd? Interesant. Elevii din Gologanu au plantat arbori in zona Doaga?!?!?! Felicitari pentru articol, copy/paste din Scanteia Tineretului :)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.