Ultima oră

LIFE: Utile: Ce contine leacul contra obezitatii descoperit de cercetatorii americani;Top zece alimente care tin in frau pofta de mancare

Ziarul de Vrancea
12 apr 2011 508 vizualizări
Efectele televiziunii asupra copiilor: se maturizeaza mult prea repede si sunt expusi la prea mult sex

Ce contine "leacul contra obezitatii" descoperit de cercetatorii americani


Pe piata farmaceutica nu exista nicio pastila "magica" impotriva obezitatii, care sa topeasca la propriu kilogramele in plus. Cel putin deocamdata, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord, care promit ca in curand vor lansa un medicament impotriva kilogramelor in plus. Cercetatorii coordonati de dr. Kishore Gadde sustin ca o combinatie a doua substante active, fentermina si topiramatul, duce la o pierdere in greutate de doua ori mai mare in cazul pacientilor obezi si supraponderali, comparativ cu rezultatele obtinute prin administrarea pastilelor de slabit prezente pe piata farmaceutica, scrie Gandul.


Ce vor sa stie oamenii despre mancare


Peste 95% dintre oamenii care iau masa in oras vor sa stie mai multe despre continutul preparatelor pe care le mananca, arata raportul Unilever Global Food Solutions privind meniurile. Majoritatea persoanelor intervievate spun ca ar lua decizii mai sanatoase atunci cand aleg felul de mancare daca ar cunoaste informatiile nutritionale. Studiul a fost realizat pe baza raspunsurilor unui esantion reprezentativ de cate 500 de persoane din sapte tari: SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia si Turcia. Primele trei lucruri pe care oamenii vor sa le cunoasca despre ceea ce consuma la masa sunt valoarea nutritionala, provenienta ingredientelor si modul de preparare, scrie EVZ.


Efectele televiziunii asupra copiilor: se maturizeaza mult prea repede si sunt expusi la prea mult sex


Programele de televiziune cu continut sexual explicit si campaniile publicitare la imbracaminte pentru adulti ii forteaza pe copii sa se maturizeze mult mai devreme. Acestea sunt concluziile unui studiu aplicat unui numar de parinti de catre Ministerului Educatiei din Marea Britanie, scrie Daily Mail. De asemenea, serialele de televiziune si reality-show-urile sunt "vinovate" de aceste atitudini resimtite in cazul copiilor. Noua din zece parinti considera ca programele tv ii preseaza pe copiii lor sa se comporte mai matur decat varsta pe care o au, scrie Gandul.


Top zece alimente care tin in frau pofta de mancare


Pentru a evita senzatia de foame intensa si kilogramele in plus, mancati alimente bogate in proteine si fibre. Nutritionistii enumera principalele produse care pot fi de ajutor. Nu exista "alimente-magice", fara calorii, asa cum nu exista regimuri de slabire miraculoase, cu efecte pentru totdeauna. Exista insa "leacuri" pentru pofta de mancare scapata de sub control: o alimentatie bazata pe proteine si cereale integrale, dar saraca in dulciuri. Iata zece dintre alimentele care va ajuta sa tineti in frau pofta de mancare, integral in EVZ.


Yoga, mai eficienta decat morfina in tratarea durerii


Yoga reduce tensiunea musculara, diminueaza stresul, normalizeaza functiile endocrine si pe cele gastrointestinale, scade nivelul glucozei din sange si intareste sistemul imunitar. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care yoga le aduce organismului. Recent, un grup de cercetatori de la un centru medical din Carolina de Nord a constatat ca meditatia de tip yoga diminueaza durerile mai eficient chiar si decat medicamentele puternice, precum morfina, informeaza The Huffington Post. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, 15 voluntari au participat la patru sedinte de meditatie, a cate 20 de minute fiecare. Oamenii de stiinta au scanat creierele participantilor la studiu atat in timpul sedintelor, cat si dupa terminarea lor, timp in care o sursa de caldura atingea piciorul subiectilor, pentru a vedea ce efect are meditatia asupra organismului, scrie Gandul.



de A.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.