Ultima oră

REVISTA PRESEI RADIO-TV: Ministrul Sanatatii Attila Cseke: In Romania niciun un spital nu se incadreaza in clasa I

Ziarul de Vrancea
11 apr 2011 398 vizualizări
La noi se interneaza intr-o veselie

Ministrul Sanatatii Attila Cseke a declarat la emisiunea "Prim Plan" de pe TVR 1 ca niciun spital din Romania nu are toate specialitatile cerute, 18 la numar, pentru a se incadra in clasa I. Ministrul spune ca medicii de la spitalul Caritas au stiut din timp de inchiderea spitalului si acuza ca managerii spitalelor nu se ridica la nivelul de performanta cerut.


Cseke a vorbit si despre recentul sondaj european care da Romania in top 3 la numarul international de paturi in spital (6,5 paturi la mia de locuitori) sustinand ca "la noi se interneaza intr-o veselie si pentru analize, ori in Occident nu se mai interneaza nimeni pentru analize".


Potrivit acordului incheiat de Romania cu Fondul Monetar, numarul paturilor de spital finantate de la buget ar urma sa scada la 129.500 in decembrie 2011, ceea ce reprezinta un coeficient de 6,1 paturi la mia de locuitori. Daca masura se va aplica cu succes, Romania va fi la aproape acelasi nivel cu Bulgaria, care are 6,2 paturi la mia de locuitori. In prezent, avem circa 6,5 paturi la mia de locuitori, Ungaria fiind tara din regiune cu cel mai mare nivel al acestui indicator- 7,2 paturi/1000 de cetateni.


Attila Cseke mai spune ca nu este vinovat cu nimic in cazul persoanei decedate in fata spitalului si ca nu va demisiona din functie atat timp cat va avea sustinerea Coalitiei. "Nu ne este clar inca ce a facut ambulanta 45 de minute la spitalul din Dragasani si de ce nu arevenit la statia de ambulanta. Nu exista insa o legatura directa.", a declarat acesta.



Despre acuzele ca nu s-a desfiintat niciun spital inn judetul Harghita si Covasna


* In Covasna sunt 6 spitale din care 2 sunt ale ministerului Sanatatii si 4 ale autoritatilor locale din care doua urmeaza a fi desfiintate si comasate. La Covasna mai exista o situatie speciala cu centrul de recuperare de la Valcele. Statul roman a construit la Intorsura Buzaului o cladire noua care nu este folosita. Atunci a venit propunerea ca sa mutam acest centru aici, ceea ce inseamna o mutare cu 25 de km doar, dar a starnit indignarea multora.

* In Harghita nu ai ce sa desfiintezi pentru ca sunt 5 spitale din care cel mai mic spital, cel de la Toplita (163 de paturi) deserveste comunitate amajoritara de acolo.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.