Ultima oră

LIFE: Utile:De ce n-au incredere femeile in contraceptivul masculin

Ziarul de Vrancea
11 apr 2011 440 vizualizări
Care este cea mai buna zi sa stai pe Facebook si pe Twitter. Plus: de ce uraste lumea ziua de luni

De ce n-au incredere femeile in contraceptivul masculin


In urma cu un an, un grup de cercetatori israelieni anuntau crearea primei pilule anticonceptionale pentru barbati: o pastila care "dezactiveaza" spermatozoizii inainte ca acestia sa ajunga sa fecundeze ovulul. Inghitita de barbati, pastila actioneaza asupra unei proteine vitale din lichidul seminal masculin, necesar in procesul de conceptie. Potrivit expertilor, chiar daca spermatozoizii ajung in uter, ei nu sunt capabili sa fertilizeze ovulul. Oamenii de stiinta estimau ca pastila este eficienta in 100% din cazuri, scrie Gandul.


Detoxifierea, tinuta dupa ureche


Romanii elimina toxinele din organism asa cum fac curatenia de Paste: o data pe an. Specialistii spun ca astfel de obiceiuri pot face mai mult rau decat bine. In fiecare primavara, apelam la cure rapide de curatare a organismului, atrasi de reclamele produselor-minune si de regimurile vedetelor, pe care le gasim pe internet. Timp de trei saptamani, Diana Rotaru a mancat numai fructe si legume crude, la indicatia unui specialist in presopunctura si tratamente naturiste. Fara nicio exceptie, in fiecare dimineata, la pranz si seara, brasoveanca de 32 de ani s-a hranit numai cu portocale, banane, grefuri, mere, rodii, struguri, rosii, morcovi, telina, pastarnac si patrunjel, scrie Adevarul.


Care este cea mai buna zi sa stai pe Facebook si pe Twitter. Plus: de ce uraste lumea ziua de luni


Doua studii date publicitatii saptamana aceasta demonstreaza ca joi este ziua cea mai buna sa dai "Like"-uri, iar vinerea e potrivita pentru a citi mesajele de 140 de caractere, scrie mashable.com. Mai ales joia, dar si vinerea, utilizatorii de Facebook sunt cu 18% mai "constiinciosi" decat in restul zilelor, arata un studiu al companiei de branding Buddy Media, care a analizat 200 de conturi de Facebook, timp de doua saptamani. De asemenea, utilizatorii de Twitter scriu si citesc mai multe mesaje vinerea, a aratat Adam Bain, seful departamentului de planificare al platformei de microblogging, in cadrul unei prezentari. Motivul este "destul de evident", crede Jeremiah Owyang, de la compania de cercetare Altimeter Group. "Oamenii simt ca se apropie weekendul si incep sa se gandeasca si la alte lucruri in afara muncii. Ei intra mai mult pe retelele de socializare si fac \'tranzitia\' spre weekend", spune Owyang. Integral in Gandul.


Alcoolul, responsabil pentru 10% dintre cazurile de cancer la barbati


Afla cat trebuie sa bei ca sa nu ai probleme. Consumul de alcool in exces nu afecteaza doar ficatul. Un studiu realizat in opt state europene arata ca 10% dintre cazurile de cancer, la barbati, sunt cauzate de consumarea a mai mult de doua pahare de tarie pe zi, informeza The Guardian. Studiul, care prezinta legaturile existente intre aparitia diverselor forme de cancer si obiceiurile alimentare, a dezvaluit faptul ca alcoolul este responsabil pentru 10% dintre cazurile de cancer, in randul barbatilor, si 3% in cel al femeilor. Potrivit studiului, consumul excesiv de alcool poate duce la aparitia unor tumori cancerose in gura, in gat, la ficat si in esofag, scrie Adevarul.


Bananele reduc riscul de atac vascular cerebral cu 21%


Trei banane pe zi protejeaza organismul impotriva atacului vascular cerebral, este concluzia oamenilor de stiinta de la Universitatea Warwick, din Marea Britanie si a celor de la Universitatea Napoli, din Italia. Specialistii sustin ca acest fruct are capacitatea de a diminua acest risc cu aproximativ 21%, informeaza Daily Mail. Potrivit cercetatorilor, efectul benefic este dat de continutul ridicat de potasiu continut de acest fruct, mineral care ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, scrie Gandul.



de A. C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.