Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
11 apr 2011 1148 vizualizări
Azi incepe Saptamina curateniei

Consiliul Judetean Vrancea demareaza astazi, pina pe 16 aprilie, cea de-a III-a editie a actiunii de ecologizare "Saptamina curateniei". Edilii localitatilor, directorii scolilor si gradinitelor, dar si proprietarii de firme sau locatarii din cartierele de blocuri sint invitati sa arate ca au spirit civic. "Scopul actiunii, care a devenit una de traditie, este acela de a primeni fiecare localitate din judetul Vrancea, inaintea Sfintelor Sarbatori Pascale. în fiecare zi, dar in special in saptaminile care preced un eveniment atit de important pentru crestinism, trebuie ca fiecare dintre noi sa faca curatenie nu doar in locuinta proprie ci si in exteriorul ei. O localitate curata este cea mai buna carte de vizita. O localitate curata inseamna enorm de mult pentru sanatatea locuitorilor sai", transmite Biroul de presa al CJ Vrancea. (M. B.)


A emis 50 de cecuri fara acoperire si a disparut


Administratora unei societati comerciale din Focsani a fost trimisa in judecata de procurori pentru ca a inselat mai multe societati cu mai bine de sapte miliarde de lei vechi. Cornelia Pahoncea, de 39 de ani, a cumparat, in perioada iunie ""august 2010, insemnate cantitati de marfa de la 12 societati comerciale, in valoare de 680.000 lei. Pentru acestea a emis 50 de file CEC si trei bilete la ordin pe care banca le-a refuzat la plata, in lipsa disponibilului din cont. Pahoncea semnase instrumentele de plata pentru suma de 540.000 lei. O alta societate comerciala a fost inselata de focsaneanca trimisa in judecata cu suma de 37.000 lei, reprezentind valoarea a patru facturi neachitate. Inculpata nu a putut fi audiata dupa ce, conform familiei, a plecat de la domiciliu inca din luna septembrie anul trecut si nu s-a mai intors. (G. S.)


S-a dublat numarul autorizatiilor de constructie


In luna februarie a.c. s-a observat, statistic, o crestere semnificativa a numarului autorizatiilor de constructie pentru cladiri eliberate de catre consiliile locale din Vrancea, semn ca intram in sezonul constructiilor. Astfel, in februarie 2011 numarul acestora s-a dublat fata de luna anterioara. Cu toate acestea, autorizatiile sint mai putine in acest an, comparativ cu 2010. "In luna februarie 2011 s-au eliberat 50 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 9,1% fata de luna februarie 2010 si in crestere cu 200% fata de luna ianuarie 2011", se arata in buletinul lunar transmis de Directia Judeteana de Statistica Vrancea. Cele mai multe autorizatii s-au eliberat pentru mediul rural, in numar de 46 (92%) si doar patru pentru urban, respectiv: Bolotesti "" 5, Milcovul, Pufesti "" 4, Focsani "" 3. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.