Ultima oră

POLITICA:Voiculescu îi cere lui Băsescu demiterea lui Kovesi, în caz contrar îl amenintă cu suspendarea

Ziarul de Vrancea
10 apr 2011 438 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net senatorul PC Dan Voiculescu îi cere lui Traian Băsescu demisia procurorului general Laura Codruta Kovesi în urma informatiilor potrivit cărora aceasta ar fi făcut publice informatii dintr-un dosar de urmărire penală, afirmănd că, în caz contrar, Parlamentul ar putea initia procedura de suspendare.

"Domnule presedinte, in 6 aprilie 2011 a devenit publică informatia referitoare la demersul abuziv al procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care a trimis presei, pe canale neoficiale, informatii dintr-un dosar de cercetare penală. Concret, doamna Kovesi si-a procurat informatii aflate intr-un dosar penal pe care nu il avea sub directa cercetare, le-a atasat si le-a trimis, de pe propria adresă de e-mail, unui ziarist. Prin acest demers, procurorul general a incălcat flagrant impartialitatea si obiectivitatea activitătii de cercetare penală", spune Voiculescu intr-o scrisoare deschisă transmisă presedintelui.


Vicepresedintele Senatului sustine că a asteptat cinci zile ca presedintele să adopte o pozitie oficială in acest, insă il acuză că "nu e tocmai străin" de demersurile lui Kovesi, "cunoscandu-i deprinderile". "Analizand profilul dumneavoastră si al echipei de propagandă care vă serveste, pot estima că veti incerca să deturnati si acest caz către lupta cu mogulii si securitatea. De altfel, propaganda este singurul capitol la care acest regim este, cu adevărat, competitiv. însă, pe masură ce radeti sau plangeti in direct si in reluare, pe măsură ce impărtiti romanii in buni si răi, slabi si grasi, bugetari si nebugetari, prieteni si dusmani, ati demolat institutiile fundamentale ale statutului roman", continuă Voiculescu, acuzandu-l pe seful statului că a "sabotat democratia" si a falimentat economia natională, iar acum incearcă să compromită justitia.


"Doar intr-un stat mafiot, procurorul general poate deveni un canal, o palnie prin care se scurg informatii neoficiale. Doar sub un presedinte anticonstitutional un astfel de procuror general ar fi mentinut in functie, chiar si după ce faptele sale au fost demonstrate public", mai spune Voiculescu, cerandu-i lui Băsescu să o revoce pe Kovesi in baza atributiilor sale constitutionale.


Senatorul spune că, dacă Băsescu nu va respecta Constitutia, ar putea determina Parlamentul să invoce din nou articolul 95, privind suspendarea. "Dacă, in calitatea dumneavoastră de , si , nu vreti să respectati Constitutia, ati putea determina Parlamentul să invoce, din nou, art.95 din Constitutie - suspendarea din functie. Dar, estimez că, intre două rele, veti alege cum e mai bine pentru dumneavoastră si, evident, pentru tară", conchide Voiculescu.


Miercuri seară, intr-un comunicat remis presei, Parchetul General a precizat că o serie de copii ale rechizitoriului in cazul referitor la Sorin Ovidiu Vintu-Octavian Turcan au fost remise presei in baza legii accesului la informatii publice si in urma unor solicitări din partea institutiilor media respective. Ministerul Public a mai mentionat că aceste documente in format electronic au fost remise exclusiv de biroul de presă al Parchetului General, de pe adresa de mail presa@mpublic.ro.


"La data de 14 octombrie 2010, Biroul de informare publică si relatii cu presa a remis mass-media Comunicatul de presă nr. 997/VIII-3/2010 privind trimiterea in judecată a inculpatilor Vantu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian sub aspectul săvarsirii infractiunii de favorizarea infractorului, precum si a inculpatului Stoian Alexandru sub aspectul săvarsirii infractiunii de complicitate la favorizarea infractorului, comunicat ce este disponibil pe site-ul www.mpublic.ro la rubrica Mass-media - Comunicate de presă - 2010.


în conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si cu uzantele biroului de presă, ulterior trimiterii comunicatului, s-a transmis unor jurnalisti, in baza cererilor formulate, copii ale rechizitoriului mentionat. Astfel, in ziua de 14 octombrie 2010 precum si in zilele ce au urmat, in baza solicitărilor adresate s-a transmis, in format electronic, de la adresa de e-mail presa@mpublic.ro, pe adresele de e-mail indicate in cereri, copia rechizitoriului intocmit in cauză, supusă anterior procedurii de protejare a datelor cu caracter personal ("curătat"), unor publicatii precum Adevărul, Curentul, Evenimentul Zilei, Jurnalul National, Mediafax, Puterea, Ring s.a... Se impune a fi făcută mentiunea că, in acest caz, comunicarea publică, in diferitele etape procesuale (măsuri preventive, propunere arestare preventivă si trimitere in judecată), s-a realizat exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă si al răspunsurilor la solicitări, furnizate de Biroul de informare publică si relatii cu presa", se arată in comunicatul Parchetului.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.