Ultima oră

LIFE: Utile: Alcoolul predispune la cancer. Cat poti sa bei fara sa risti sa te imbolnavesti;Analize gratuite si reduceri de Ziua Mondiala a Sanatatii

Ziarul de Vrancea
9 apr 2011 580 vizualizări
Ce trebuie sa stii despre uleiul de palmier

Ce trebuie sa stii despre uleiul de palmier


Mai putin cunoscut in tara noastra, uleiul de palmier este folosit pe scara larga pentru prepararea alimentelor. El prezinta avantajul rezistentei la temperaturi inalte, pe care alte uleiuri utilizate la prajit nu o au. Uleiul de palmier se obtine din miezul fructului de palmier african. Este un ulei bogat in vitamina E si in carotenoizi, precursorii vitaminei A, ambele fiind antioxidanti naturali, ce protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi. Se digera usor, avand o consistenta similara tesutului adipos uman. Potrivit nutritionistilor, principalul atu al uleiului de palmier este punctul de fum inalt, adica rezistenta sa crescuta la temperaturi ridicate. In varianta nehidrogenata, el ramane stabil pana la temperaturi de 230 grade C, in vreme ce uleiul de floarea-soarelui rezista pana la cel mult 160 grade C, iar cel de masline pana la 180 grade C. De aceea, uleiul de palmier nu se arde si nu se descompune in substante toxice, cancerigene pentru organism, scrie Adevarul.


Alcoolul predispune la cancer. Cat poti sa bei fara sa risti sa te imbolnavesti


Persoanele care beau mai mult de o bere pe zi prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu realizat in mai multe tari din Uniunea Europeana de catre expertii de la "Institute of Human Nutrition" din Germania. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta, coordonati de Madlen Schutze, au analizat datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind incidenta cancerului in Franta, Italia, Spania, Olanda, Grecia, Germania, Danemarca si Regatul Unit. Datele au aratat ca cei mai multi bolnavi de cancer erau in tarile unde se bea cel mai mult alcool. Astfel, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie ocupau un loc fruntas atat la numarul bolnavilor de cancer, cat si la consumul de alcool pe cap de locuitor. In Marea Britanie, dintr-un total de 304.000 de cazuri de cancer, 13.000 sunt provocate din cauza alcoolului, sustin expertii. Cercetarea mai arata ca un barbat din zece si o femeie din 33 se imbolnavesc de cancer din cauza alcoolului, anunta Gandul.


Analize gratuite si reduceri de Ziua Mondiala a Sanatatii


Cateva investigatii de rutina, dar si consultatii medicale gratuite au fost serviciile ce au atras mai multi batrani la deschiderea evenimentului Sistemul Medical Bucurestean, desfasurat timp de patru zile in Piata Constitutiei, care celebreaza Ziua Mondiala a Sanatatii. Cei interesati pot beneficia si de reduceri la abonamente sau alte servicii medicale oferite mai ales de clinici private importante din Bucuresti, institutiile statului fiind prezente in numar mic. Organizatorii promit si servicii mai diversificate: ecografii, microinjectii cu acid hialuronic pentru netezirea ridurilor, masaje de recuperare, abonamente la salvare, terapii in salina, informeaza EVZ.


Dieta remineralizanta


Dupa o iarna grea, mineralele nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie. Fierul, calciul, zincul, magneziul, fosforul si iodul - iata cateva dintre mineralele care te vor face sa treci mai usor peste astenie. Ca sa functioneze optim, corpul tau are nevoie in fiecare zi de o cantitate echilibrata de minerale. Intrucat organismul nu produce singur mineralele de care are nevoie, alimentatia zilnica este cea care ne furnizeaza aceste substante. De aceea, este bine sa stii ca delicioasele cereale de la micul dejun sunt un izvor de minerale. In plus, ele contin si o cantitate insemnata de vitamine si de fibre, scrie Click.


Cum ne oscileaza apetitul sexual


Nu se poate stabili un bioritm clar al libidoului, in functie de care partenerii sa-si programeze momentele de intimitate. Acest aspect al vietii este atat de complex, incat depinde de fiecare cuplu sa afle care este cea mai buna cale de functionare. Pentru dorinta sexuala nu exista unitate de masura. Ea se naste in creier si este influentata de mai multi factori decat de cei hormonali. Statisticile arata ca peste 35 la suta din cuplurile casatorite sunt nemultumite de viata lor sexuala si considera ca au parte de mai putin sex decat ar trebui. Lipsa de sincronizare intre parteneri este unul dintre factorii responsabili. Putinele studii care s-au ocupat de acest aspect au ajuns la concluzia ca, sub influenta hormonilor, libidoul cunoaste oscilatii zilnice, lunare, dar si sezoniere, anunta Adevarul.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.