Ultima oră

Veterinarii se pregatesc de controale prepascale

Sorin Tudose
7 apr 2011 496 vizualizări
Medicii veterinari sprijina si supravegheaza comertul specific perioadei premergatoare sarbatorii de Paste pentru a asigura sanatatea vrincenilor.

Controalele au ca scop verificarea conditiilor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate tirgurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, valorificare si de alimentatie publica. Implicit vor fi sanctionate drastic incalcarile prevederilor legale. "La nivelul directiei, circumscriptiilor sanitar veterinare si la circumscriptiile sanitar veterinare zonale, in perioada 12 -23 aprilie va fi asigurata permanenta, inclusiv in zilele de simbata si duminica si va fi afisat programul de lucru, persoana responsabila si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar veterinare", transmit reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Sacrificarea animalelor va fi autorizata in perioada 12-23 aprilie. Printre altele sint interzise pentru comercializare ouale cu coaja crapata sau lovita, acestea fiind retrase de la vinzare si dirijate pentru valorificare in scopuri tehnice, confiscare sau distrugere. Sint permise transportul si pastrarea in vederea vinzarii directe catre consumatorul final a brinzeturilor, in recipiente confectionate traditional din lemn (putini), cu conditia ca acestea sa fie curate si identificate corespunzator, pentru asigurarea trasabilitatii produselor si prevenirea contaminarii. Este interzisa comercializarea produselor si a alimentelor de origine animala in spatii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau in sistem de vinzare stradal, in care nu este asigurata o temperatura si o stare de igiena corespunzatoare. Medicii veterinari recomanda cetatenilor ca in perioada premergatoare Pastelui sa cumpere produse alimentare numai din spatii sau unitati inregistrate sanitar veterinar pentru a evita o toxiinfectie alimentara. (Sorin TUDOSE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.