Ultima oră

Liceele vrincene, un punct important pe harta traficului de droguri

Ziarul de Vrancea
5 apr 2011 1007 vizualizări
In trei din cele sase dosare de trafic de droguri instrumentate in 2010 si 2011 de politistii si procurori sint implicati liceeni

Din ce in ce mai multi elevi de liceu implicati in consumul si traficul de droguri. Este un fenomen ingrijorator pe care, din pacate, autoritatile nu au reusit sa-l diminueze. De altfel, in jumatate din rechizitoriile intocmite anul trecut de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Vrancea au fost implicati liceeni. Anchetatorii considera ca acestia sint cei mai predispusi la astfel de fapte, virsta si uneori neglijenta parintilor impingindu-i pe tineri sa consume si apoi chiar sa vinda droguri. Si cititorii site-ului ziarului cred ca acesti copii cad in patima drogurilor destul de usor. "Ca el sint citeva zeci daca nu chiar sute, la noi in judet. Sint atrasi in capcana mortii din curiozitate, teribilism si mai apoi din dependenta. Eu locuiesc in cartierul Sud si nu de putine ori am vazut, in diverse locuri publice din zona, cum unii adolescenti isi procura si apoi fumeaza tot felul de prostii. Stie cineva citi bani se scot din vinzarea lor? Un pliculet costa la achizitie 2 sau 3 lei si se vinde cu 40, 50, 60, depinde de cit de disperat este clientul. Politia unde este?", spune un cititor pe forumul Ziarului de Vrancea, in legatura cu ultimul caz. Ultimul elev ajuns pe mina Politiei este Leontin Iordan, in virsta de 18 ani. Acesta a fost prins, impreuna cu un unchi de-al sau, cu 680 grame de hasis, in timp ce incerca sa vinda unui investigator sub acoperire. Situatia sa nu este deloc roz in acest moment. "Am avut parte de vizita tatalui si a avocatului sau. Are foarte multe absente, corigente pe primul semestru si nota scazuta la purtare pina la 7, tot pe fondul absentelor. Profesorii nu s-au plins de fapte ireprobabile, insa nu prea venea la scoala. O sa derulam o ancheta, sa vedem in ce masura stiau colegii lui de clasa. Nu stiu daca ar fi reusit sa promoveze anul acesta, acum cu atit mai putin", ne-a declarat Gabriel Danielescu, directorul Colegiului "Edmond Nicolau". In mai putin de patru luni de zile, este cel de-al doilea caz de trafic de droguri ce atirna asupra numelui liceului.


Liceul ierburilor


La sfirsitul lunii ianuarie, Cristian Iacob, elev la acelasi liceu, a fost propus pentru arestare preventiva, alaturi de un prieten de-al sau. Filati de mai mult timp de anchetatori, cei doi tineri au incercat sa vinda, la ultima actiune, 30 de grame de canabis unui ofiter sub acoperire. Iacob a recunoscut si isi asteapta pedeapsa. Directorul unitatii ne-a marturisit ca odata aflat sub vizorul autoritatilor, dar si a scolii, elevul s-a cumintit. "Vine la scoala acum, nici ca mai lipseste si sint zilnic completate rapoarte cu privire la comportamentul lui. In cazul lui, am descoperit o mica drama in familia sa. Norocul lui este ca tatal sau este un om deosebit care se implica in tot ce are legatura cu el. Ne gindim ca poate acelasi lucru se intimpla si in cazul celui de-al doilea elev. Pina sa se intimple asta, nu i-am cunoscut parintii, nu stim ce se intimpla in sinul familiei", a completat directorul Danielescu. Desi scoala se implica in zeci de actiuni antidrog si poarta constant discutii privind implicatiile de sanatate si legislative ale consumului de droguri, directia elevilor se abate de la educatia primita in scoala. "Am lucrat la clasa, au fost interventii cu psihologii scolari, am tratat problema pina si cu parintii, sa se ocupe mai mult de ei si sa nu lase totul in miinile scolii. E pacat ca se intimpla asta", a conchis directorul. Invinuiti pentru astfel de fapte au fost si elevi de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea". Adrian Razmerita a fost condamnat la doi ani cu suspendare dupa ce a incercat sa vinda canabis unui politist sub acoperire. (G. DRAGHICI, D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.