Ultima oră

Muncitorii cu ziua, impozitati cu 16% pe venit

Sorin Tudose
31 mar 2011 705 vizualizări
Circa 160 de deputati din cei 337 de membri ai Camerei Deputatilor au adoptat in cursul acestei saptamini o propunere legislativa de impozitare cu 16% a venitului zilierilor

Cei mai multi deputati ai Opozitiei nu au fost tocmai de acord cu proiectul de lege pentru ca, spun ei, muncitorii vor fi impozitati, dar nu vor contribui cu nici un ban la asigurarile de sanatate si la pensii. Deputatul Nini Sapunaru, membru in comisia pentru munca din cadrul Camerei Deputatilor, spune totusi ca depinde in primul rind de cum va fi aplicata aceasta lege daca va fi promulgata. "Nu cred ca este neaparat rea initiativa, depinde mult de modul in care va fi aplicata. De asemenea, nu poti impozita venitul zilierului si atit. Din banii luati de stat ar trebui sa se duca o parte la asigurari de sanatate si o parte la pensii. Ramine de vazut modul in care va arata aceasta propunere", ne-a declarat deputatul liberal Nini Sapunaru. Proiectul prevede printre altele si virsta minima a zilierului si anume 16 ani. Asadar, cei care muncesc cu ziua, mai ales pe la sate ar putea da 16% din cistig statului daca propunerea devine act normativ. Ramine de vazut cum anume se va putea verifica acest timp de munca, dat fiind faptul ca persoana care angajeaza un zilier sa ii faca treaba in gradina la un eventual control ar putea spune ca muncitorul e doar un prieten care il ajuta in gospodarie. O hotarire definitiva in acest proiect ar putea fi luata saptamina viitoare, cind se va dezbate din nou problema zilierilor. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.