Ultima oră

Primavara de ieri a scos fetele la cico si baietii la agatat

Sorin Tudose
25 mar 2011 936 vizualizări
Focsanenii s-au bucurat ieri de o adevarata zi de primavara, aglomerind parcurile si terasele u de simbata insa vremea se strica din nou

Fosanenii au profitat ieri de timpul frumos, de o adevarata zi de primavara, cu 18 grade Celsius in termometre, si au iesit care pe la terase, care in parcuri. De la prichindei de doar citiva ani si adolescenti, la adulti si bunici, toti s-au bucurat de razele soarelui mai ales ca iarna s-a lasat greu de tot dusa. Piticii erau veseli ca se pot da din nou cu "bicla", cei mai mari au scos rolele din rafturi si se intreceau in fata Teatrului. Cel mai popular parc, in lipsa Gradinii Publice, pare sa fie Schuman, asa numitul "parc al ciinilor" datorita puzderiei de maidanezi care isi fac veacul prin el. "Este o zi minunata cum asteptam de atita vreme si iata ca in sfirsit a venit. Aveam foarte multa treaba pe acasa si chiar imi propusesem sa termin curatenia, dar nu am putut sa ramin in apartament cind am vazut cit de fain este afara. Sper sa ramina asa si sa nu se strice din nou vremea", ne-a spus Elena Constantin, o tinara focsaneanca care se plimba impreuna cu prietenele in "parcul ciinilor". Un grup de baieti a declarat franc ca ei au iesit la agatat. "Pai am iesit la agatat, nu-i clar? Abia am asteptat sa vina zilele frumoase pentru a avea unde sa ne desfasuram. Cind e vremea urita nu iese nimeni in parc. N-ai unde sa te intilnesti. Oricum, chiar e o zi frumoasa si e pacat sa o pierzi stind in casa", ne-a spus Costel Ifrim, acompaniat de gasca lui. Bunicutele au fost si ele mai mult decit bucuroase de ziua senina de ieri. "Ne bucuram si noi ca toti tinerii, poate chiar mai mult. La virsta si la sanatatea noastra nu ne mai putem permite sa iesim decit atunci cind e frumos afara. Iesim mai multe vecine din bloc cu nepoteii. Ei se joaca, iar noi ne mai amintim de tineretea noastra", ne-a spus Ileana Marin. Cetatenii orasului sint dornici sa iasa din case, sa mai ia o gura de aer proaspat si sa mai uite de grijile cotidiene, dar nu au prea multe locuri la dispozitie. Parcul Balcescu este extrem de neatractiv, Gradina Publica parca este in proces de restaurare de un secol, spatiul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor care era si el folosit ca loc de promenada a fost transformat in parcare. Cu toate neajunsurile, oamenii s-au simtit totusi bine si s-au mai inseninat dupa o prea lunga si geroasa iarna. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.