Ultima oră

INTERNATIONAL:Televiziunea libiană: 48 de morti si 150 de răniti după atacul perfid

Ziarul de Vrancea
20 mar 2011 412 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net televiziunea libiană de stat a anuntat că 48 de persoane au fost ucise si 150 rănite în atacurile aeriene si cu rachetă ale coalitiei internationale. Armata britanică a lansat în Libia rachete Stormshadow de la bordul mai multor avioane Tornado GR4.

Un comunicat al armatei libiene precizează că "atacul perfid" de sambătă al coalitiei internationale a vizat instalatii din Tripoli, Misrata, Benghazi, Zuwara si Sirte.


"în agresiune au murit 48 de martiri, majoritatea femei, copii si bătrani", sustine comunicatul. "Acest atac sălbatic a afectat multe institutii educationale, medicale si civile. A terorizat copiii si femeiele care locuiesc in apropierea locurilor vizate de acest atac barbar", mai spune comunicatul libian.


Armata britanică a lansat in Libia rachete Stormshadow de la bordul mai multor avioane Tornado GR4, care au decolat direct de la baza aeriană Marham, din estul Angliei, fiind misiunea de bombardare efectuată la cea mai lungă distantă de la conflictul pentru insulele Malvine-Falkland, relatează BBC.


Un purtător de cuvant al armatei britanice a precizat că avioanele britanice au zburat 4.828 de kilometri - de la baza RAF Marham si inapoi. Operatiunea de bombardare a fost sustinută de aeronave de realimentare VC10 ºi Tristar, precum si de un aparat de recunoastere E3D Sentry and Sentinel.


Purtătorul de cuvant a spus că fortele aeriene britanice "au participat la un atac coordonat impotriva sistemlelor de apărare antiaeriană libiene".


în ceea ce priveste rachetele de croazieră Tomahawk Land Attack Missiles (TLAM), acestea au fost lansate de la bordul unui submarin clasa Trafalgar.


Pe de altă parte, tiruri de armament greu antiaerian, urmate de explozii, tiruri de artilerie si trasoare, se puteau auzi, duminică noapte, in capitala libiană Tripoli, transmite CNN.


Foarte probabil, fortele loiale colonelului Gaddafi au recurs la apărarea antiaeriană pentru a trage in avioanele coalitiei internationale care urmăresc să aplice rezolutia 1973 a Consiliului de Securitate.


Pe de altă parte, la Benghazi se pare că rebelii au recastigat controlul orasului. Rebelii spun că drumurile către est sunt pline de masini cu oameni care se refugiază.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.