Ultima oră

INTERNATIONAL:Interviu HotNews.ro-Expertul Raphael Luzon, despre situatia din Libia: Razboiul va lua sfarsit in cateva zile

Ziarul de Vrancea
20 mar 2011 404 vizualizări
Daca aliatii vor bombarda cartierul general al lui Muammar Gaddafi, depozitele de munitii si fortele sale de mercenari, razboiul se va termina in cateva zile, e de parere Raphael Luzon, Director General al Biroului European al Organizatiei mondiale a evreilor din Libia.

Luzon a spus pentru HotNews.ro ca, in ciuda propagandei oficiale a regimului de la Tripoli, Gaddafi nu are sustinerea poporului. Expertul, care este originar din localitatea libiana Benghazi, a afirmat ca Romania ar trebui "cel putin sa sustina operatiunea aliata", ce se desfasoara "in numele dreptatii si al libertatii". Aparate de zbor din SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Canada au lansat, sambata, raiduri aeriene impotriva unor tinte militare din Libia apartinand regimului lui Muammar Gaddafi, in cadrul operatiunii "Odyssey Dawn".


Iata declaratiile facute de Luzon pentru HotNews.ro:


Despre atacurile aliate impotriva tintelor din Libia:

Cred ca, daca aliatii vor lovi si bombarda cartierul general (n.red. a lui Muammar Gaddafi), depozitele de munitie si trupele sale de mercenari, razboiul se va sfarsi in cateva zile.


Despre posibili teroristi in randurile rebelilor (n.red. o acuzatie repetata in ultimele zile de Gaddafi, care a spus ca Al Qaeda se afla in spatele revoltelor din Libia):

E posibil ca teroristi sa se fi infiltrat printre protestatarii din Libia. Acest lucru se va vedea insa nu in acest moment, ci doar mai tarziu.


Despre sustinatorii lui Gaddafi:

In acest moment, exista peste 30.000 de mercenari, majoritatea din Africa, care sunt platiti 1.000 de dinari (aproape 1.000 de dolari) pe zi. De asemenea, o parte a soldatilor se afla langa Gaddafi deoarece el i-a amenintat ca le omoara familiile. In prezent, Muammar Gaddafi nu are sustinerea poporului.


Despre pozitia Romaniei in conflict:

Cred ca UE si NATO trebuie sa arate unitate in ceea ce priveste obiectivele si tintele. Ce se intampla acum in Libia este o revolta populara importanta, care s-a produs si are loc in intreaga lume araba. De aceea, UE si NATO trebuie sa fie pregatite sa faca fata acestor situatii, ele trebuind sa intervina in numele democratiei si al libertatii. Ca urmare, Romania ar trebui sa ia parte in aceasta operatiune, cel putin ca sustinator, in linia a doua. Nu uitati ca Libia are o cantitate uriasa de petrol...



Raphael N. Luzon s-a nascut la Benghazi (Libia), fiind alungat din tara in urma unui pogrom sangeros care a avut loc in timpul "Razboiului de sase zile". S-a mutat la Roma (Italia), unde a locuit 27 de ani, dupa care a trait in Israel pentru sase ani. Absolvent al Universitatii din Roma. A lucrat in diplomatie, fiind si corespondent de presa in Italia pentru mai multe ziare si radiouri din Israel. A activat ca director al unui spital din Tel Aviv, dar si ca producator pentru postul de televiziune RAI.


Citeste mai multe pe pagina de internet a lui Raphael Luzon.



de Adrian Novac HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.