Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
19 mar 2011 581 vizualizări
Stiri pe scurt

Primariile ies la "vinatoare" de sobolani


Sobolanii, inamicii sanatatii, ar trebui eradicati de autoritatile locale prin organizarea deratizarii de primavara. Directia de Sanatate Publica (DSP) a transmis o adresa primariilor din judet in care cere ca actiunea sa se organizeze in luna aprilie. "Luna aprilie este una dintre cele doua perioade optime pentru desfasurarea acestei actiuni", spune dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. Actiunea de deratizare ar trebui sa fie luata in serios mai ales ca o parte din primarii au sustinut anul trecut ca nu au fondurile necesare si drept urmare au sarit peste sfatul specialistilor. Stirpirea sobolanilor trebuie realizata de urgenta intrucit acestia transmit mai multe afectiuni grave precum pesta, trichineloza, leptospiroza sau virusul Hantaan, care face parte din aceeasi familie cu Ebola. Acest virus poate provoca si decesul in cazul in care pacientul nu este tratat la timp. Aceste lucrari ar trebui sa se realizeze doar cu firme autorizate. (Raluca MANOLACHE)


Vrancea numara circa 11 mii de someri


Judetul Vrancea numara la finele lui februarie 10.956 de someri, din care 4.250 sint femei. Somerii neidemnizati sint 7.525 in timp ce someri platiti sint doar 3.431. Dintre toti somerii majoritatea sint simpli muncitori fara studii, circa 9.000. Studii medii au 1.503 dintre somerii care se afla in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). Nu mai putin de 485 de vrinceni au terminat cel putin o facultate, dar nu aveau de munca la sfirsitul lunii trecute. Rata somajului era si ea de 7,23 %, mai mare cu 0,65 % decit media nationala. Raportat la judetele cu populatie apropiata ca numar de Vrancea, judetul nostru are o rata mai mica a somajului. Pe de alta parte, raportata la aceleasi judete Vrancea sta cel mai rau la capitolul someri neindemnizati. Indemnizatia de somaj se acorda atunci cind un angajat isi pierde locul de munca, cu conditia sa fi lucrat macar un an de zile cu carte de munca. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.