Ultima oră

ESENTIAL:Csibi Barna, mutat disciplinar acasă la Avram Iancu VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
18 mar 2011 494 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net seful Anaf, Sorin Blejnar, a dispus cercetarea disciplinară a lui Csibi Barba, cel care a spănzurat manechinul cu chipui lui Avram Iancu la Miercurea Ciuc.

Tanărul maghiar care l-a spanzurat, simbolic, pe Avram Iancu, intr-o piesă de teatru in centrul orasului Miercurea Ciuc, a fost mutat prin ordin al sefului ANAF la Directia Finante din Abrud, judetul Alba. Sorin Blejnar a dispus detasarea pentru 6 luni a functionarului public Csibi Barna.


Csibi Barna este angajat al Directiei Finatelor Publice a judetului Harghita si va fi cercetat de Comisia de Disciplina a institutiei, urmare a dispoziÃiilor presedintelui A.N.A.F., Sorin Blejnar.


"Art. 3 lit. b), din Legea nr. 7/2004, republicata, privind Codul de conduita a functionarilor publici, stabileste ca, printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decat interesul personal, in exercitarea functiei publice. De asemenea, art. 7 din aceeasi Lege nr. 7/2004, "Loialitatea fata de autoritatile si institutiile publice" dispune: (1) Functionarii publici au obligatia de a apara in mod loial prestigiul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si de a se abtine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia", se arată in comunicatul ANAF.


Liderul gruparii extremiste Garda Secuiască din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, care a spanzurat in data de 15 martie o păpuºa cu chipul lui Avram Iancu, este cercetat pentru instigare la discriminare, după ce Parchetul de pe langă Tribunalul Harghita s-a autosesizat in cazul său.




Acesta nu este primul dosar in care Csibi Barna este cercetat pentru instigare la discriminare. Csibi Barna are un proces pe rol la Tribunalul Harghita, fiind cercetat penal, impreună cu alti doi tineri din Miercurea Ciuc, Szocs Tibor si Puskas Andras Miklos, pentru instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, după ce, in 6 aprilie 2010, acestia au amplasat, in fata unui supermarket din localitate, o pancartă pe era scris, in limba maghiară, "Rusine să-ti fie, iar ai cumpărat de la evrei" (\'Szegyelld magad, mar megint zsidonal vasaroltal!\').


Gestul comis cu privire la Avram Iancu este foarte deranjant si nu trebuie să rămană netaxat de către autoritătile statului, deoarece a reprezentat un gest de incitare la ură natională, a declarat, miercuri seara, si premierul Emil Boc.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.