Ultima oră

INTERNATIONAL:NATO va interveni în Libia în următoarele ore VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
18 mar 2011 474 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net NATO ar putea interveni în spatiul aerian din Libia în căteva ore, planurile militare fiind deja făcute. Informatia a fost confirmată vineri dimineată şi de către purtătorul de cuvănt al guvernului francez, care a spus că va avea loc o interventie "în curănd", fără a preciza care vor fi tintele.




O posibilă interventie militară in spatiul aerian din Libia ar putea ave loc in cateva ore. ONU a aprobat o interventie militară. NATO nu are voie să intervină si terestru, dar poate distruge din aer tintele de la sol.


VEZI AICI SCENARIILE INTERVENÃIEI


" Nu se pune problema să facem ceva la sol. Este foarte clar. Alternativa, aceasta decurge direct de la sursă: efectiv, utilizarea fortei aeriene ", a clarat ministrul francez de externe, Alain Juppe, sosit la New York pentru a incerca să convingă tările membre din Consiliul de Securitate să autorizeze un recurs la fortă contra armatei colonelului Muammar Gaddafi.


Loviturile vor avea loc " in curand", a declarat purtătorul de cuvant al guvernului francez Francois Baroin la postul de radio RTL, afirmand că nu doreste să precizeze pentru moment exact "cand, cum si cate tinte, sub ce formă".


Raidurile aeriene vor fi probabil efectuate de SUA, Marea Britanie, Franta si Canada. VEZI ÃARILE CARE VOR PARTICIPA


Potrivit Eurocontrol, Libia si-a inchis spatiul aerian pentru avioanele civile străine, "pană la noi ordine".


Libia a avertizat joi că orice interventie militară străină va periclita traficul aerian si maritim in zona mediteraneană, amenintand că va ataca atat tinte civile, cat si militare ca răspuns la actiunea comunitătii internationale.


Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a declarat vineri că tara sa nu se teme de rezolutia ONU ce autorizează actiunea militară impotriva Libiei, relatează Al Arabiya.


Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi bombardau vineri orasul Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli si controlat de opozitie, după o noapte de tiruri cu armament greu, a anuntat un purtător de cuvant al rebelilor.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.