Ultima oră

JUSTITIE:Curtea de Apel Bucuresti: Avocatul arestat în dosarul mitei de la ANAF cerea bani pentru Blejnar

Ziarul de Vrancea
4 mar 2011 587 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net numele presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, apare în motivarea judecătorilor din dosarul arestării consilierului ANAF Nicolae Adrian Gavrilă. Potrivit CAB, avocatul arestat în cazul mitei de la ANAF, Marius Stăncescu, cerea mită pentru Sorin Blejnar.

în motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti, prin care avocatul Marius Cătălin Stăncescu si functionarul ANAF Nicolae Gavrilă au fost arestati preventiv pentru trafic de influentă, se arată că, la data de 25.11.2010, intre inculpatul Stăncescu Marius denuntătorul Antonelo Celestini a avut loc "o intalnire inregistrată in mediul ambiental, in baza autorizatiei emisă de Curtea de Apel Bucuresti, ocazie cu care invinuitul l-a lăsat să creadă că are influentă pe langă presedintele A.N.A.F., numitul Sorin Blejnar, si-l asigură că intervine la acesta pentru a-l proteja in activităti de contrabandă cu tigări".


"în concret, inculpatul Stăncescu Marius si denuntătorul Antonelo Celestini au stabilit ca acesta din urmă să infiinteze o fabrică de tigarete in localitatea Videle, care să functioneze clandestin. Potrivit acestei intelegeri, denuntătorul urma să se ocupe de functionarea fabricii, de găsirea muncitorilor, iar inculpatul Stăncescu, prin influenta pe care o are pe langă presedintele ANAF, ii va asigura protectia in sensul că nu se vor efectua controale si-l lasă să lucreze linistit. Inculpatul Stăncescu a acceptat promisiunea denuntătorului Antonelo Celestini ca, prin intermediul său, să se remită suma de 1.000.000 euro presedintelui ANAF si a pretins pentru sine un procent de 10% pentru interventia sa pe langă presedintele ANAF", se arată in motivarea Curtii.


în ciuda acuzatiilor aduse, nu doar dintr-o singură parte, de altfel, presedintele ANAF a declarat, pentru Realitatea TV, că nu a luat niciun euro mită si că nu intentionează să-si dea demisia din cadrul Agentiei atata timp cat contribuie la "identificarea unor evaziuni fiscale de 350 de milioane de euro".


"Pe mine nu m-a căutat nimeni, nu mi-a oferit ceva, nu as fi primit dacă mi s-ar fi oferit. Cred că sunt niste oameni care s-au cunoscut conjunctural cu domnul om de afaceri Celestini si l-au prostit de cap. L-au prostit si i-au cerut niste bani ca să ajungă la cineva. Din cate am văzut eu de prin 2007, 2008 ei tot cereau bani. Eu nu eram la conducerea institutiei atunci", spunea, joi, seful Fiscului.



Sursa:www.realitatea.net



Motivarea Curtii de Apel Bucuresti in cazul arestarii consilierului ANAF Gavrila si a avocatului Stancescu: Mita de 1 milion de euro ar fi urmat sa ajunga la Sorin Blejnar


Curtea de Apel Bucuresti consemneza, in decizia de arestare a avocatului Marius Stancescu si a consilierului superior ANAF Adrian Gavrila, ca "la data de 25 noiembrie 2010 intre inculpatul S. M. C. (Marius Catalin Stancescu - n.red.) si denuntatorul C.A. (Antonello Celestini, om de afaceri italian - n.red.) a avut loc o intalnire inregistrata in mediul ambiental, in baza autorizatiei emise de instanta, ocazie cu care invinuitul l-a lasat sa creada ca are influenta pe langa presedintele ANAF, numitul B.S. (Blejnar Sorin - n.red.) si-l asigura ca intervine la acesta pentru a-l proteja in activitati de contrabanda cu tigari", se arata in motivarea arestarii celor doi, publicata vineri si obtinuta de agentia Mediafax.


Practic, avocatul Stancescu si denuntatorul Celestini au stabilit ca "acesta din urma sa infiinteze o fabrica de tigarete in localitatea Videle, care sa functioneze clandestin": "Potrivit acestei intelegeri, denuntatorul C.A. (Antonello Celestini) urma sa se ocupe de functionarea fabricii, de gasirea muncitorilor, iar Stancescu, prin influenta pe care o are pe langa presedintele ANAF, ii va asigura protectia in sensul ca nu se vor efectua controale si-l lasa sa lucreze linistit", noteaza judecatorul in motivarea deciziei sale.


Potrivit sursei citate, inculpatul Stancescu a acceptat promisiunea denuntatorului C.A. ca, prin intermediul sau, sa se remita suma de 1.000.000 de euro presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, si a pretins pentru sine un procent de zece la suta pentru interventia sa pe langa presedintele Agentiei.


Nicolae Adrian Gavrila, consultant financiar si consilier superior in cadrul ANAF (Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala) si Marius Catalin Stancescu, avocat in Baroul Bucuresti, au fost retinuti miercuri pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, pentru infractiuni de trafic de influenta in forma continuata si dupa ce ar fi pretins sute de mii de euro mita. Dupa cateva ore, Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele celor doi.


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.