Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
3 mar 2011 606 vizualizări
Stiri pe scurt

Buncarele din Focsani ar putea salva doar 3 din 10 cetateni


Adaposturile antiaeriene sint insuficiente pentru populatia din Vrancea. Mai bine de jumatate dintre focsaneni nu ar avea unde sa se adaposteasca in caz de atac aerian. Situatia nu este grava, dupa cum considera conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, intrucit nu exista pericolul unui razboi in zona. "Ultimul exemplu este razboiul din Serbia. S-a vazut ca acum nu se mai loveste direct populatia civila. Atacurile vizeaza tinte fixe, iar obiectivele civile sint atinse doar din greseala. La nivel mondial nu exista stat care sa aiba macar 80 la suta adaposturi pentru populatia civila. La noi, in Focsani, mai multe obiective, precum Gara, Finantele, CEC, BCR sau BRD pot oferi adaposturi pentru salariati", a precizat col. Jenica Bordeanu, prim-adjunctul ISU. Cele 17 adaposturi din Focsani nu pot primi mai mult de 30.000 de persoane. In schimb, la Panciu tot orasul s-ar putea ascunde in hrubele detinute de Veritas. (D. C.)


Angajatorii nu se mai tem de ITM


Angajatorii, dar si angajatii nu prea se mai tem de controalele Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM). Potrivit unui raport al institutiei pe luna februarie una dintre problemele cu care se confrunta inspectorii este ca angajatorii nu le arata documentele cerute. De asemenea, unii dintre angajati o iau la sanatoasa de indata ce ii vad pe cei de la ITM, iar cei care lucreaza in cladiri prefera sa se inchida in unitati. Luna trecuta au fost efectuate 240 de controale in urma carora s-au aplicat 261 de sanctiuni pentru nereguli diverse, in valoare de 94.800 lei, din care pentru munca fara forme legale 82.000 lei. Totodata a fost dispusa oprirea din functionare a unui echipament care nu mai prezenta siguranta muncitorilor. Controalele au fost facute cu preponderenta in domenii precum taximetria, debitarea lemnului si comert. Inspectorii spun ca doar respectind legislatia pot fi prevenite accidentele de munca. (S. T.)


A facut atac de panica dupa ce i-a luat apartamentul foc


O tinara din Focsani a fost transportata de urgenta ieri seara la Spitalul Judetean dupa ce a facut un atac de panica din pricina unui foc. Aceasta s-a simtit rau dupa ce apartamentul de pe Bulevardul Unirii in care locuia a luat foc. Pompierii au intervenit rapid pentru stingerea incendiului, insa focul a mistuit mai multe articole de imbracaminte, mobilierul din dormitor si mai multe obiecte electronice. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric de la un aparat lasat in priza prea mult timp. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.