Ultima oră

JUSTITIE:Bercea Mondial, despre cum a obtinut permisul: Am mituit, dar nu mai stiu pe cine

Ziarul de Vrancea
2 mar 2011 713 vizualizări
Parchetul de pe linga Tribunalul Olt a deschis marti un dosar în care efectueaza cercetari cu privire la modul de dobindire a permisului de conducere de catre Anghel Sandu, zis Bercea Mondial. Deschiderea acestui dosar survine dupa ce Gindula publicat mai multe articole în care a dezbatut acest subiect.

Potrivit comunicatului de la Parchet, Bercea Mondial a obtinut permisul de conducere in 1990 la IJP Olt. Potrivit legislatiei din Romania, o persoana care nu stie carte nu poate obtine permis. Adus la Parchet pentru a da declaratie in dosarul in care este cercetat pentru tentativa de omor, Bercea i-a spus procurorului de caz ca nu stie sa scrie. în acel moment, procurorul Eugen Iacobescu l-a intrebat cum a obtinut atunci permis de conducere. Surse judiciare au declarat pentru Gindul ca Bercea a raspuns simplu: "Am mituit". întrebat cui a dat mita, interlopul a declarat nonsalant ca nu isi aminteste cui anume. E drept, au trecut 21 de ani de atunci. Dosarul deschis acum de procurori are foarte putine sanse de reusita si aceasta pentru ca faptele de dare si, respectiv, luare de mita s-au prescris. Nici demersul facut de procurori la Politie nu a avut mai mult succes. S-a solicitat dosarul personal de obtinere a permisului auto al lui Bercea Mondial. Potrivit legii, aceste acte sint pastrate cinci ani, dupa care sunt date la topit. Politia a comunicat Parchetului ca dosarului in cauza nu mai exista. în aceste conditii, procurorii vor merge pe o alta pista. Ei au cerut Politiei sa le comunice situatia sanctiunilor privind incalcarea legislatiei rutiere de catre Bercea Mondial. Se pare ca acestea sint destul de multe dar s-au lasat doar cu sanctiuni pecuniare pentru interolop, nu s-a ajuns niciodata macar pina la suspendarea permisului auto. Faptul ca interlopul nu stie sa citeasca a iesit la iveala zilele acestea, cind a trebuit sa dea declaratii la Parchet si in fata instantei de judecata. în fata procurorului de caz, Eugen Iacobescu, Bercea s-a laudat ca el, spre deosebire de "intelectuali", este un om destept pentru ca a reusit sa faca milioane de euro fara carte, in timp ce oamenii cu facultate nu sint in stare de nimic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.