Ultima oră

Soarele a deblocat drumurile din judet

Ziarul de Vrancea
28 feb 2011 823 vizualizări
La Focsani, turturii periculosi au fost doboriti de pompieri

Toate drumurile din judet au fost deblocate, dupa ce vineri s-a circulat cu greutate in mai multe sosele. Vremea insorita de la finalul saptaminii dar si traficul aglomerat au facut ca zapada de pe carosabil sa se topeasca. Cum vintul a incetat sa bata, pe drumuri s-a putut circula in conditii de iarna. Singurul drum inchis ramine DN 23, intre Bogza si Dumbraveni, cel putin pina la repararea podului care a luat foc joi, in urma unor lucrari de deszapezire efectuate de cei de la UMB Spedition SRL. Totusi, vineri seara, conditiile meteo au favorizat producerea unui accident la Obrejita. Politistii au stabilit ca Marian T., 42 ani, din localitate, baut fiind, a derapat cu masina si a intrat intr-un cap de pod. Aflata pe bicicleta, pe pod, Georgeta C., 20 ani, din Obrejita, s-a speriat cind a vazut autoturismul venind spre ea si a cazut pe carosabil. Tinara a fost ranita usor. In afara de accidentele rutiere, un alt pericol generat de iarna ii pindeste pe vrinceni: turturii. Temperaturile scazute au permis formarea unor turturi periculosi la stresinile unor cladiri. Pentru ca sagetile de gheata au devenit un pericol pentru pietoni, unii proprietari au inceput sa le solicite ajutorul pompierilor pentru a sparge turturii formati la acoperisurile de pe blocuri. Simbata, lucratorii ISU au mers pe bulevardul Unirii pentru a indeparta sagetile de gheata formate la un bloc de zece etaje. Cei cinci subofiteri au asigurat zona si mai apoi din balconul unei locuinte de la ultimul etaj au spart turturii. Pompierii spun ca obligativitatea indepartarii turturilor de gheata formati pe acoperisuri revine administratiilor de proprietari si persoanelor fizice in cazul locuintelor individuale. De asemenea, in caz de pericol iminent de cadere a turturilor detinatorii au obligatia sa ia masuri de avertizare si de marcare a perimetrului expus riscurilor. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 1 ora, 18 minute, 15 secunde
...sa faca ceva,ca oamenii nu-s in stare.....mi-e sila ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.