Ultima oră

AFACERI:Business Report: Ce spun nemtii despre afacerile cu China: noi inventam, ei copiaza imediat

Ziarul de Vrancea
26 feb 2011 467 vizualizări
Cum sunt sifonati banii statului: o viziune academica; Cine sunt cei vinovati de "tabletizarea" internetului

Cine sunt cei vinovati de "tabletizarea" internetului


Tabletele de internet au intrat in randul celor mai populare gadgeturi ale momentului, iar pretul piperat este, deocamdata, singurul motiv pentru care acestea nu se bucura de un succes si mai mare. Piata tablet PC-urilor sau a tabletelor de internet a explodat, anul trecut, cand Apple a lansat iPad. S-a spus atunci ca Steve Jobs este omul care a reusit sa produca o noua revolutie tehnologica, dupa cea inregistrata, in 2007, cu iPhone, scrie Capital.


Ce spun nemtii despre afacerile cu China: noi inventam, ei copiaza imediat


Se spune despre China ca este prezenta peste tot unde exista clienti. Dar se mai spune despre China ca e tara unde au loc transferuri misterioase de la companii care detin know-how la companii care vor acele informatii sau, cel putin, aceasta este parerea generala a celor mai influenti oameni de afaceri din Germania. Artur Fischer, director al bursei de valori de la Berlin, este unul dintre oamenii de afaceri care "s-a fript" cu China. "Le-am oferit descrierea produsului pe care ni-l dorim - toate fotografiile si resursele informationale pe care aveam de gand sa le valorificam pentru a vinde produsul aici, in Germania", isi aminteste Fischer despre parteneriatul cu China, potrivit Ziarul Financiar.


Cum sunt sifonati banii statului: o viziune academica


Compania de stat Hidroelectrica s-a autosabotat in 2009 cu circa un miliard de lei pentru ca firmele care reprezinta clientela politica sa beneficieze de preturi preferentiale la energia electrica. Firme mari de stat, cum ar fi Hidroelectrica, isi autosaboteaza profiturile, iar un buget paralel, denumit "fond de urgenta", este anual la dispozitia guvernului, care cheltuie discretionar miliarde, totul pentru ca firmele clientelare sa faca afaceri uriase, ajungand sa concureze multinationalele, potrivit raportului pe anul 2011 al Societatii Academice din Romania (SAR), scrie EVZ.


Cum sa afli incotro se indreapta economiile mondiale si sa profiti de acest lucru?


In primele doua parti ale acestui editorial, disponibile aici si aici, am trecut in revista sase indicatori (cererile de somaj, increderea consumatorilor, ZEW, rata extinsa a somajului din SUA, sondajul Ifo din Germania si productia industriala din China). In aceasta a treia parte voi prezenta trei indicatori autohtoni, utili in anticiparea evolutiei economice, realizati de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Institutul National de Statistica (INS), noteaza Economic Times.


Calculul pentru impozitul pe venit se face manual chiar si la depunerea online


Consultantii de la Nexia International au trecut in revista noutatile fiscale de anul acesta, noutati de care trebuie sa tinem cont la calculul taxelor si impozitelor din 2011. Chiar daca normele de aplicare nu au fost inca publicate, companiile trebuie sa se conformeze noilor legi. Persoanele care au statut de nerezidenti si care au venituri din activitati dependente pe teritoriul tarii noastre, mai mult de 183 de zile, sunt obligate sa depuna declaratii pentru plata impozitului pe venit, scrie Business Cover.


Mariana Gheorghe, CEO Petrom: "Guvernul nu respecta legile europene"


Petrom vrea sa ceara Comisiei Europene declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei, dupa ce Guvernul a obligat compania sa importe gaze pentru prima data in istorie. Petrom ar fi de acord sa livreze doar gaze din productie interna catre consumatorii vulnerabili, dupa liberalizarea totala a pietei. Problema discrepantei uriase dintre pretul gazelor de productie interna si cel de import continua sa joace feste chiar si pentru cea mai mare companie romaneasca, Petrom, informeaza Adevarul.


Cat de mult conteaza Bucurestiul pe harta vanzarilor de masini


Cum stau judetele Brasov, Cluj sau Timis. In 2010, aproape una din doua masini a fost vanduta de un dealer auto din Capitala, potrivit statisticilor APIA. In acest timp, in cele ce erau odata cele mai active judete din tara - Brasovul, Timisul si Clujul -, s-au vandut de zece ori mai putine. Bucurestiul reprezinta aproape jumatate din piata auto la nivel national, indiferent de perioada economica, de crestere sau de scadere: un singur dealer din capitala poate vinde intr-un sector cat un altul intr-un intreg judet. Acesta este motivul pentru care si dealerii din provincie au pus ochii inclusiv pe clientii din Bucuresti, relateaza Ziarul Financiar.


Afacerile ilegale cu lemn, in vizorul autoritatilor


Reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor si cei ai Politiei au organizat, in perioada 22-25 februarie, in judetele Harghita si Neamt, o ampla actiune de control impotriva taierilor de arbori si comertului ilegal cu material lemnos, conform unui comunicat al ministerului, remis redactiei. In cadrul operatiunii, au fost verificate, conform sursei citate, 18 societati comerciale in domeniul silvic si organizate 15 filtre pe drumurile publice, in urma carora au fost controlate 112 mijloace auto si hipo. Reprezentantii institutiilor statului au constatat 19 infractiuni, potrivit Bursa.


Investitii de 288 mil. euro in Timis, Buzau, Neamt si Botosani


Infrastructura de utilitati publice din patru judete va fi modernizata cu 288 de milioane de euro, din care 208 milioane din fonduri europene. Cele patru proiecte vor imbunatati viata a circa un milion de locuitori. Proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Botosani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice" are o valoare totala de 36.578.800 Euro fara TVA, din care finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 18.289.400 Euro, scrie Capital.


Isarescu ieftineste euro: cursul BNR, la cel mai redus nivel din iunie 2010


Moneda nationala s-a apreciat in prima parte a sedintei interbancare de vineri, ca urmare a sentimentului pozitiv pentru toate activele riscante, astfel ca BNR a anuntat un curs de referinta cu 1,92 bani mai redus, de 4,2139 lei/euro, cea mai redusa cotatie de la inceputul lunii iunie 2010. Un curs inferior a fost publicat de BNR la 4 iunie, cand euro a fost cotat la 4,2051 lei. Banca centrala a publicat joi un curs de referinta de 4,2331 lei/euro, noteaza Ziarul Financiar.


Compania brasoveana Allview lanseaza al patrulea telefon din gama touchscreen


Compania brasoveana scoate pe piata, in martie, telefonul Dual SIM F2 Crony, care va avea un ecran tactil de 3 inch, dimensiuni de 107x53x12,5 mm, camera foto cu flash si conectivitate la internet prin Wi-Fi, GPRS si EDGE. F2 Crony are o interfata cu trei ecrane virtuale intre care se poate naviga si care pot fi personalizate prin widget-uri. Interfata dispune si de o bara de meniu interactiva prin care se acceseaza functiile importante ale telefonului. La caracteristicile de uzabilitate se adauga cele doua tastaturi disponibile, una qwerty si una clasica, care pot fi activate la alegere, informeaza Adevarul.


Alexa, Broker Cluj: Dupa ce perioada de consolidare se incheie, ar trebui sa avem parte de o miscare puternica pe Bursa


Deocamdata lipsesc catalizatorii pentru o evolutie mai ampla pe Bursa, spune Mihai Alexa, analist in cadrul societatii de intermediere financiara Broker Cluj (BRK). "Ce ar putea constitui un factor pozitiv a fost reactia de ieri a Bursei care nu a fost deloc negativa avand in vedere contextul extern marcat de aversiunea la risc", a declarat Mihai Alexa. In aceste conditii, analistul se asteapta in continuare la o evolutie cel putin laterala a actiunilor romanesti, dar nu chiar pozitiva, mentioneaza Economic Times.


Toate companiile au crescut pretul carburantilor cu pana la 9 bani/litru


Daca barilul ajunge la 150 de dolari, carburantii se scumpesc cu 30%. In ultimele doua zile, principalele companii petroliere au marit pretul carburantilor vanduti la pompa cu pana la 9 bani/litru, scrie Gandul. Motivul oficial: conflictele sociale si politice din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord, care au dus la cresterea cotatiei petrolului pana la un nivel record. Cel mai ridicat nivel a fost atins marti, cand pretul petrolului Brent, de referinta la bursa londoneza, a atins 120 dolari pe baril. Acesta este un nivel maxim al ultimilor doi ani si jumatate, precizaeaza Ziarul Financiar.


Ce profit au facut in 2010 cele mai mari banci din Romania


2010 a fost un an in care primii doi jucatori din sistemul bancar romanesc au continuat sa inregistreze profit. Insa dimensiunea acestuia s-a redus consistent fata de anii precedenti. Astfel, grupul BCR a avut anul trecut un profit net dupa impozitare de 465 milioane de lei (circa 110,7 milioane de euro). Cifra este cu 46,7% mai mica fata de cea inregistrata in 2009. Acesta este totodata cel mai mic profit raportat dupa privatizarea bancii. Venitul operational net al grupului a scazut anul trecut de la 4,97 miliarde de lei la 4,52 miliarde de lei, in principal din cauza diminuarii ratelor dobanzilor, anunta Adevarul


de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.