Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 944 vizualizări
Doar 47 de bilete de tratament pentru pensionari

Circa 2.000 de pensionari vrinceni au cerut bilete de tratament balnear, insa putini au sansa sa se trateze dupa o viata de munca. In aceasta luna Casa Judeteana de Pensii (CJP) a primit doar 47 de bilete de tratament, din care a eliberat deja beneficiarilor 39. Pentru seria din 3-5 martie au fost repartizate 67 bilete. "Momentan au fost repartizate bilete in unitatile de tratament balnear, proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, urmind ca in celelalte statiuni sa fie repartizate la sfirsitul lunii martie "" inceputul lunii aprilie, dupa finalizarea procedurii de contractare", aanuntat CJP. Cei care solicita aceste bilete trebuie sa indeplineasca mai multe criterii. Biletele pentru "bai" se acorda in limita numarului de locuri finantat din bugetul asigurarilor sociale de stat. (Sorin TUDOSE)


Generalul de brigada Malerov s-a ridicat la ceruri


Generalul de brigada (r) Costica Malerov a fost condus saptamina trecuta pe ultimul drum de fostii colegi de arme, de familie si prieteni. La 67 de ani, fostul comandant al Garnizoanei Focsani s-a stins dn viata dupa o suferinta cumplita. Cei ce l-au cunoscut regreta nespus decesul acestuia si spun ca generalul Malerov a fost un adevarat profesionist in cei 35 ani de cariera militara. "A fost un om deschis fata de toti camarazii sai, un om de onoare, un bun profesionist si cu un caracter deosebit. A fost omul care nu a stiut sa minta nicioadata, a spus lucrurilor pe nume si pentru toti colegii sai a fost un real sprijin", ne-a spus generalul de brigada (r) Stelian Ferariu. Cel ce a fost Costica Malerov isi doarme somnul de veci la Golesti, acesta fiind inmormintat cu onoruri militare. Generalul Malerov a fost pentru 7 ani comandantul Garnizoanei Focsani. (Raluca MANOLACHE)


Termen limita pentru veniturile din drepturi de autor


Pina luni, 28 februarie, contribuabilii trebuie sa depuna, dupa caz, declaratia anuala privind impozitul pe reprezentante, declaratia informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit, formular 205. "Aceasta se depune de persoanele fizice si persoanele juridice platitoare de venituri cu retinere la sursa care necesita declarare din partea persoanei fizice beneficiare de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din vinzarea bunurilor in regim de consignatie, venituri obtinute in baza unui contract de agent, de comision sau mandat comercial etc. Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii, formular 210 se depune de persoanele fizice si persoanele juridice platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor", anunta Fiscul vrincean. Tot pina pe 28 februarie se declara veniturile din economii obtinute din Romania de catre cei care au rezidenta in alte state ale UE. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.