Ultima oră

DOSARE ANTICORUPTIE: Cine este Cornel Costea, seful Vamii Ploiesti, ridicat joi de DNA

Ziarul de Vrancea
24 feb 2011 633 vizualizări
Cornel Costea, seful Vamii Ploiesti, a fost ridicat de DNA in urma unor descinderi, fiind acuzat de luare de mita. Costea declarase in urma cu o saptamana ca se simtea urmarit de serviciile secrete.

Potrivit declaratiei sale de avere, Costea a facut in 2007 un credit pe 20 ani in valoare de 125.000 de euro pentru un apartament in Bucuresti. Costea nu mentioneaza niciun alt bun sau venit in afara de salariu. Acesta a fost implicat luna aceasta intr-un scandal relatat de presa locala din Prahova, Costea declarand pentru un jurnalist ca a cheltuit 15.000 de ziua sa intr-un club.


Pana in 2009, Costea a fost numai inspector asistent in ANAF. In declaratia de avere pe 2010, Costea a declarat un venit anual de 18.340 lei. Costea a facut in 2007 un credit pe 20 ani in valoare de 125.000 de euro pentru un apartament in Bucuresti. Acesta nu mentioneaza niciun alt bun sau venit.


Un jurnalsit prahovean a publicat in saptamanalul altPHel un interviu cu Costea, luat la cererea sefului vamii. Acesta l-a contactat pe reporter pentru a clarifica mai multe informatii despre care sustinea ca nu sunt reale. Intrebat de jurnalist cat a cheltuit pe petrecerea de ziua lui in Clubul Bamboo, dupa ce publicase fotografii de acolo pe pagina de Facebook, Costea a raspuns: "15 mii e prea mult, scrieti ca 10, sau cat vreti - clubul ala are controale periodice, dar niciodata nu da bon fiscal."


Potrivit Observatorul Prahovean si Adevarul, Cornel Costea s-a plans ca se simte urmarit de serviciile de informatii, mai precis de trei masini care ar fi apartinut DGA.


"Am observat ca se tine dupa mine o masina Skoda Octavia. M-am plimbat prin oras sa vad daca ma urmareste intr-adevar si mergeau mereu in spatele meu, erau un baiat si o fata. Cand m-am dus sa iau pranzul acasa si m-am dat jos din masina, fata a vrut sa ma fotografieze, dar cand am vazut-o a lasat aparatul jos", spunea seful Vamii pentru Adevarul, pe 8 februarie.


Pe parcursul mai multor zile, Cornel Costea a fost filat de mai multe masini: o Skoda Octavia, un Volkswagen Golf si un Volkswagen Polo ale caror numere fie nu existau, fie apartineau altor autoturisme, dupa cum a aflat seful Vamii, ulterior, de la Politie. Pentru a reusi sa ii identifice pe cei care il urmaresc, Cornel Costea a provocat un accident si i-a fotografiat pe urmaritorii sai. "Am vrut sa ii blochez la Sala Sporturilor sa vad cine sunt si de ce ma urmaresc, insa nu am reusit. Am intrat atunci cu masina in ei si am provocat un accident. S-au dat jos, insa nu au zis nimic, iar in acel moment au mai aparut inca doua masini. Pasagerii au iesit tipand din masini, iar in acel moment am scos telefonul si le-am facut poze. Au inceput sa puna mainile la ochi, iar dupa aceea au plecat imediat", a declarat el.


"Am primit o plangere de la seful Vamii din Ploiesti in legatura cu faptul ca a fost urmarit de mai multi indivizi, iar acum se fac cercetari", a declarat Daniel Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.


In privinta celor care l-ar putea urmari, Cornel Costea crede ca este vorba fie de grupari interlope, fie de reprezentanti ai serviciilor de informatii. "Am primit mai multe solicitari de la DNA in ultima perioada pentru inspectii fiscale, dar le-am explicat ca nu am personalul necesar, sunt doar doi oameni pe inspectie fiscala. Si poate se gandesc ca nu vreau eu sa dau curs solicitarii," a afirmat Costea.


de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.