Ultima oră

TOP STIRI :Descinderi în Vama Ploiesti: procurorii verifică firmele de import-export legume si fructe

Ziarul de Vrancea
24 feb 2011 746 vizualizări
Conform site-ului procurorii DNA si politistii fac, la această oră, mai multe descinderi în Vama Ploiesti. Sunt vizate firme de import-export de legume si fructe, dar si angajati ai Autoritătii Vamale.

O nouă descindere in vămi. Joi a venit randul Vămii Ploiesti. Sunt vizati angajati ai Autoritătii Nationale a Vămilor, acuzati de luare de mită, dar si firme de import-export de legume si fructe.


Liderul Pro Lex, Vasile Lincu a spus că in Vama Ploiesti au fost constatate nereguli incă din 2008, in urma controalelor. în plus, seful si adjunctul vămii de aici ar fi oamenii lui Vasile Marica, liderul Sed Lex, acuzat de un fost angajat al vămii de luare de mită.


"Sunt mai importante vămile de interior decat cele de frontieră. Aici nu vorbim de trafic cu porbagajul cu bicicleta, vorbim de tiruri dacă sunt nereguli si ce ar fi ca o coincidentă, anul trecut, aici liderul lui Marica de la Bucuresti a fost numit director adjunct, iar directorul prim a fost angajată o persoană, dar pentru că nu avea loc i s-a făcut loc prin indepărtarea directorului care ocupa functia prin concurs, mutandu-l la vama Targoviste. Practic s-a făcut o echipă din persoane care nu aveau ce căuta acolo. Ploiestul e foarte important nu neapărat pentru legume si fructe ci pentru produsele accizate, pentru că vorbim fie de cantităti foarte mari, fie in valoare de sute de milioane de euro. Pot să vă spun ce au constatat colegii mei. Din 2008 au văzut inscrisuri, au fost nereguli pentru o anumită perioada desi erau mai vechi si produse si ulterior controlului", a declarat Vasile Lincu, liderul Pro Lex.


Seful Vămii Ploiesti, Dorel Costea declara intr-un interviu acordat unui ziar local că a cheltuit 10.000 de euro pentru a-si sărbători ziua de nastere, la sfarsitul lunii ianuarie. Dorel Costea este cunoscut că ar avea legături cu interlopi din Ploiesti.


"Dorel Costea a fost numit politic director la Vama Ploiesti. Aceste firme verificate isi făceau vama la Ilfov si la Bucuresti, dar odată cu venirea lui Costea s-au mutat aici. Ar fi vorba de o mita de 10.000 primită de Costea, pe care o caută DNA. Cornel Costea a protestat acum cateva zile si a prins niste oameni care il filau", a declarat pentru Realitatea Tv, jurnalist local Prahova.


Traian Băsescu vorbea la inceputul acestei săptămani despre evaziunea fiscală in privinta legumelor.


"Institutiile statului in lupta cu crima organizată, trebuie să continue ceea ce s-a inceput anul trecut in vară si anume "bătălia" impotriva evaziunii fiscale, fie că ea se produce la nivelul firmelor, fie că se produce in comertul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie că vorbim de evaziunea fiscală pe piata muncii, munca la negru. Nimeni nu mai poate dormi linistit in aceste domenii, atunci cand stie că incalcă legea", a declarat Traian Băsescu.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.