Ultima oră

Dragobetele face cereri in casatorie la Teatru

Gabriela Draghici
24 feb 2011 761 vizualizări
Cupidon-ul mioritic, Dragobetele, isi ascute astazi sagetile, pregatit sa nimereasca toti indragostitii Pe 24 februarie se iubeste in cel mai pur stil romanesc, de Dragobete.

Astazi, avalansa de inimioare de plus si sms-urile de dragoste, ursuletii pufosi care cinta (sau nu, depinde de pret) sint cei care le soptesc vorbe de amor indragostitilor. Cupidonul romanesc isi va ascuti sagetile, pregatit sa nimereasca toti indragostitii. Amorezatii judetului sint asteptati astazi, incepind cu ora 10.30, in fata Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", sa spuna "DA" pentru o zi. "Sper sa-mi gasesc «sotu» miine, asteptindu-ma pe o banca in fata Teatrului. Nu il cunosc, dar sint sigura ca ne vom da seama imediat ca sintem sortiti unul altuia, macar cit tine o zi friguroasa de joi. Am sa-mi iau inima in piept si-l voi cere de sot!", ne-a spus amuzata Amalia Giugea, eleva la Liceul cu Program Sportiv. Pusa la cale de Consiliul Local al Tinerilor, actiunea devenita deja traditie a pregatit 150 de certificate de casatorie pentru o zi si multa ciocolata pentru indragostiti. De asemenea, tinerii "insuratei" vor avea posibilitatea de a intra gratuit la un eveniment dedicat lor, ce va avea loc vineri, in Extrem Pub. Dragobetele, considerat a fi fiul Dochiei, un barbat chipes, navalnic si iubaret nevoie mare, este sarbatorit astazi de romani. Legenda spune ca tnainte de vreme, pretudindeni prin sate se auzea zicala "Dragobetele saruta fetele!". Dimineata, imbracati in cele mai bune haine, tinerii se intilneau in centrul satului sau in fata bisericii. Daca vremea era frumoasa, porneau cintind in grupuri catre padure sau prin lunci in cautarea ghioceilor. La prinz, fetele incepeau sa coboare spre sat, in fuga, fiecare baiat urmarind fata care-I place. Daca flacaul era iute la pas si fetei ii placea "urmaritorul", atunci avea loc o sarutare mai indelungata in vazul tuturor. Sarutul era logodna ludica a celor doi, cel putin pentru un an de zile, iar de multe ori astfel de logodne veneau inaintea celor adevarate. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.