Ultima oră

POLITICA:Emil Boc: Demisia se da, nu se discuta

Ziarul de Vrancea
17 feb 2011 429 vizualizări
Premierul Emil Boc a declarat ca ''demisia se da, nu se discuta'', el evitand sa precizeze daca in ultima perioada s-a gandit sa demisioneze din functia de sef al Executivului, potrivit Agerpres.

"Demisia este un act unilateral de vointa si cand il manifesti, il manifesti, cand nu-l manifesti, nu-l manifesti. Cu alte cuvinte, ca la remanieri: actele unilaterale doar se fac, nu se anunta sau nu se discuta", a precizat Emil Boc.


El a adaugat ca in calitate de prim-ministru isi va face datoria pana in ultima clipa in care detine functia.


"Ca prim-ministru imi vad de treaba pana in ultimul moment al mandatului, indiferent cand va fi el. In partid e firesc sa aiba loc dezbateri, sa se ajunga la o concluzie, la fel la nivel de coalitie si cand exista asemenea concluzii o sa se ia o decizie. Un guvern exista atata vreme cat are sustinere, cand nu are, nu functioneaza. Lucrurile sunt simple", a spus premierul, intr-o conferinta de presa.


Boc a declarat ca, in opinia sa, UDMR va ramane alaturi de PDL, cu atat mai mult cu cat el considera ca ceea ce a fost greu a trecut si ca de acum vor fi culese roadele politice.


Premierul a spus ca exista semne clare ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie, dupa ce vor fi trecut doua trimestre consecutive in care s-a inregistrat crestere economica.


Premierul a afirmat ca din acest an Romania va putea incepe sa beneficieze de pe urma masurilor dificile pe care le-a suportat in 2010 si ca "suferintele se vor apropia de sfarsit".


"Sarcina guvernantilor trebuie sa ramana aceea de a face ceea ce e necesar, nu ceea ce e placut pentru ei, pe termen mediu si lung pentru tara. Ne-am asumat in 2010 o altfel de politica impusa de conditiile vremurilor", a spus Emil Boc.


Boc a declarat, joi, ca UDMR si ceilalti parteneri de guvernare au fost corecti si nu crede ca se va schimba ceva in aceasta privinta dupa congresul UDMR, care va avea loc la sfarsitul acestei luni.


"Am avut intotdeauna o relatie corecta cu UDMR si sunt convins ca si in continuare PDL va avea o relatie corecta si sanatoasa cu UDMR, pentru ca intotdeauna am pus obiectivele majore de interes national in fata intereselor de grup sau personale. Din acest punct de vedere, UDMR a fost si este un partid extrem de corect in respectarea angajamentelor pe care le-am luat impreuna. N-a fost usor pentru noi toti sa ne asumam niste lucruri foarte grele, precum taieri de salarii, reduceri de alocatii sociale si alte masuri dure. Iar partenerul de guvernare UDMR, ca si UNPR si grupul minoritatilor nationale s-au dovedit a fi extrem de corecti, iar pentru asta le multumesc public, pentru ca au demonstrat ca in politica se poate tine si cuvantul, au demonstrat ca atunci cand este greu nu dai bir cu fugitii", a spus Emil Boc.


El a adaugat ca in conditiile in care UDMR si ceilalti parteneri de guvernare au ramas pana acum alaturi de PDL, nu vede de ce n-ar avea aceeasi atitudine si in continuare.


"Daca la greu am fost impreuna nu vad de ce acum, cand se pune problema culegerii roadelor, inclusiv politice, ale masurilor dure pe care le-am luat, sa aiba alta atitudine. Nu cred sa aiba o alta atitudine, dar decizia partenerilor de guvernare este suverana", a completat Emil Boc.



de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.