Ultima oră

POLITICA;Udrea: PDL trebuie să găsească o nouă formulă de guvernare

Ziarul de Vrancea
17 feb 2011 427 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale si Turismului, crede că PD-L trebuie să găsească o nouă formulă de guvern care să îi ajute pe romăni să poată vedea mai repede efectele măsurilor luate de actuala guvernare.

Mugur Isărescu si Monica Macovei sunt printre numele tot mai des vehiculate in partid pentru functia de premier.


"Problema care se pune acum este durata in care PDL va incasa dividendele politice ale echilibrării si cresterii economiei. De obicei, căderea este bruscă, iar urcusul este anevoios, mai ales cand nu te abati de la principiile tale si nu incepi să arunci in stanga si-n dreapta promisiuni privind cresteri nesustenabile de pensii si salarii. Pentru că Romania nu si le permite acum. Chiar pe fondul unei cresteri economice in 2011, timpul pană cand romanii vor incepe să resimtă in buzunarele proprii efectele poate fi mai mare. Aceasta este si logica dezbaterii asupra formulei guvernamentale pe care PDL o va sustine in continuare. Decizia este una de natură politică. Eu cred că trebuie să găsim o formulă in care să-i facem pe romani să vadă mai repede lucrurile pozitive pe care le facem. Altfel, există riscul să lăsăm Romania in mainile stangii nereformate, care, in două luni, va pune din nou economia pe butuci", scrie Udrea pe blog.


Boureanu: Dacă vom avea o variantă bună de premier independent, PDL o va accepta. Isărescu e un nume


Vicepresedintele PDL a spus, la Realitatea TV, că, in acest moment, partidul pare să incline să accepte varianta unui premier independent, in locul lui Emil Boc.


"Domnul Isărescu poate fi o variantă extrem de bună. în functie de prestanÃa sa pe zona economică si ca om, Isărescu e un om cu o carieră economică impecabilă, care poate fi acceptat de PDL. Nu eu iau decizia insă. Trei presedinti ai Romaniei au avut incredere in domnul Isărescu. Un premier de talia sa va dori să aibă o solutie pe care s-o agreeze la Ministerul Finantelor. De aia este o dezbatere. în final poate fi un premier tehnocrat, care să aducă ministrul de Finante, dar guvernul să fie politic", a punctat Boureanu.


Cristian Preda: Monica Macovei l-ar putea inlocui pe Boc in scaunul de premier


Europarlamentarul PDL spune că amanarea luării unei decizii in privinta inlocuirii premierului Emil Boc pană după congresul UDMR e un tertip care ascunde deruta din partid.


"Dacă accentuăm starea si relativizăm, folosind diverse tertipuri, cum ar fi asteptarea Congresului UDMR, nu vom scăpa din această situatie. Am putea să găsim imediat in PDL pe cineva, cum ar fi Monica Macovei, spre exemplu, care se bucură de mult mai multă incredere publică decat Emil Boc. Totul este vraiste in partid, iar lucrurile se tot amană, cum s-a intamplat si cu reuniunea Consiliului National de Coordonare, amanată pană la 5 martie, suntem intr-un impas. Invocarea Congresului UDMR ca termen este doar un tertip pentru a ascunde deruta, capacitatea partidului de a avea o opinie clară in privinta premierului, de a da un răspuns articulat", a declarat Cristian Preda.


Schimbarea lui Boc s-a amanat pană după Congresul UDMR


La finalul discutiilor de marti de la Palatul Parlamentului cu parlamentarii PDL, presedintele Traian Băsescu a vorbit despre necesitatea găsirii unui alt stil de guvernare, una care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci relansarea economică. Cat despre functia de premier, Băsescu a spus clar că va fi dezbătută abia după incheierea alegerilor din interiorul UDMR.



Sursa;www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.