Ultima oră

DOSARE ANTICORUPTIE:Camelia Mihaila, retinuta in cazul coruptiei de la Vama Naidas, e sotia sefului Parchetului Oravita

Ziarul de Vrancea
9 feb 2011 743 vizualizări
Camelia Mihaila, retinuta in cazul coruptiei de la Vama Naidas, este sotia prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Oravita, Cristinel Mihaila, colegii acesteia spunand, potrivit interceptarilor ambientale facute in timpul anchetei, ca sotul ei i-a interzis sa ia mita, relateaza Mediafax.

In referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cu propunere de arestare preventiva a Cameliei Mihaila, lucrator vamal la PTF Naidas si a altor 15 vamesi si politisti de frontiera, procurorii anticoruptie prezinta, prin prisma unor inregistrari ambientale, targuielile pe care le faceau lucratorii acestei institutii privind mita in cazul celor care pe langa bani optau si pentru produse, precum jamboane de porc, vegeta, bautura fina sau tigari.


Un caz inedit surprins in timpul anchetei de la Naidas este acela al Cameliei Mihaila, despre care colegii acesteia arata ca nu ar fi avut permisiunea sotului sa ia mita.


Aceasta situatie reise din inregistrarea ambientala din 28 noiembrie 2010, cand a primit atat pentru ea, cat si pentru alti lucratori vamali suma de 1.350 de euro de la ofiterul de politie de frontiera Ion Ionut Soare, reprezentand o parte din suma primita ca mita, pentru un transport ilegal de tigari facut de traficantul Ion Buica.


Inregistrarea ambientala ii are ca protagonisti pe Soare si agentul de politie de frontiera Gheorghe Mot, cu ocazia impartirii banilor in apartamentul in care locuiau:


"Soare: Astia sunt ai nostri .... Astia-s ai lui doamna Camelia.


Grund: Cati is la Camelia?


Soare: Numara-i!


Grund: 13 jumatate (1.350 euro)....


Grund: Asa. Mergi acum sa-i dai lui Camelia?


Soare: Nu, c-o zis ca ... nu-i acasa. Ca nu stie barba\'su c-o sparge, o zis. Zice: "


Camelia Mihaila este trecuta in declaratia de avere a sotului sau, completata in 15 mai 2009. Astfel, potrivit declaratiei de avere a prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Oravita, sotia sa, Camelia Mihaila, a castigat ca angajat al Biroului Vamal Naidas suma de 34.335 de lei.


Conform documentului, Cristinel Mihaila detine, impreuna cu sotia, patru terenuri, unul in comuna Giroc, judetul Timis, de 540 de metri patrati, din 2005, si alte trei in judetul Caras-Severin - de 4.500 de metri patrati, in Oravita, din 1991, de 320 de metri patrati, in Valiug, din 2001, si de 10 hectare, in Vraniut, din 2005.


Familia Mihaila mai are doua case de locuit - in Oravita si Giroc, precum si doua apartamente, in Anina si Bucuresti. Casa din Giroc, de 112 metri patrati, a fost cumprata in 2005, iar cele doua apartamente, de 93 si, respectiv, 56 de metri patrati, au fost achizitionate in 2007. Casa din Oravita, de 179 de metri patrati, a fost construita de sotii Mihaila in perioada 1994-2001.Valoarea de impozitare a celor patru imobile este de peste 408.000 de lei.


Cristinel Mihaila detine doua autoturisme, o Dacie din 2002 si o Skoda din 2005.


Acesta a trecut in document ca are datorii la trei banci, din care un credit de 81.500 de euro, luat in 2007 si scadent in 2027, peste 100.000 de franci elvetieni, scadent in 2009, si 9.000 de lei, ultima fiind "descoperire card".


Din salariul de prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Oravita, Cristinel Mihaila a castigat 84.548 de lei. In declaratia de avere din 2009 acesta a mentionat si suma de 33.450 de lei, drepturi salariale restante castigate in urma unor hotarari judecatoresti.



de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.