Ultima oră

JUSTITIE:Seful vămilor, Radu Mărginean, a fost demis

Ziarul de Vrancea
9 feb 2011 472 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net seful Autoritătii Nationale a Vămilor (ANV), Radu Mărginean, a fost demis miercuri seară, de premierul Emil Boc, după ce a fost audiat la DNA Oradea. Mărginean este cercetat pentru luare de mită. Potrivit DNA, spăgile din vămi se scurgeau si în buzunarele unui partid.

Purtătorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a anuntat miercuri că seful Autoritătii Nationale a Vămilor, Radu Mărginean, a fost demis de premier. Decizia a fost luată in urma unei discutii care a avut loc după sedinta de guvern intre Sorin Blejnar si premierul Emil Boc.


"Primul-ministru a avut o discutie cu Sorin Blejnar, iar in această seară primul-ministru a decis să-l demită din functia de sef al Autoritătii Nationale a Vămilor pe domnul Mărginean avand in vedere că domnul Mărginean a fost pus astăzi sub invinuire de către DNA in dosarul privind Vama Halmeu. Pană la numirea unui nou sef al Autoritătii, functia va fi exercitată temporar de domnul Viorel Comănită, directorul Directiei de Supraveghere, Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF", a anuntat Ioana Muntean.



Radu Traian Mărginean, seful Autoritătii Nationale a Vămilor, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA pentru luare de mită pentru numirea in functie a sefului vămii Halmeu. Potrivit DNA, omul de afaceri Florian Liviu i-a pretins Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro pentru a interveni pe langă Radu Mărginean să o delege in functia de sef al biroului vamal Halmeu pe Dobrescu. Procurorii spun că Nicoleta Dobrescu a fost numită pe 23 septembrie 2009 de Radu Mărginean, fără concurs, ci doar in urme unei intalniri cu seful Autoritătii Nationale a Vămilor. Cei 430.000 de euro au fost impărtiti de mai multe persoane.


Radu Mărginean a fost subalternul lui Vasile Blaga, in perioada in care acesta era sef la Vama din Oradea, iar in 2001 a devenit seful Vămii din Oradea. Din 2005, Mărginean a detinut functia de director, respectiv director adjunct la Directia Supraveghere Accize si Operatiuni Vamale din cadrul Autoritătii Nationale a Vămilor.


Sursa:www.realitatea.net




Seful ANV, Radu Marginean, a fost demis de Boc



Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), invinuit in cazul dosarului de la vama Halmeu, a fost demis din functie prin decizie a premierului Emil Boc, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.


Decizia a fost luata in urma unei discutii avute, miercuri seara, de premierul Emil Boc cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, informeaza Mediafax.


Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca, in urma discutiei avute de premierul Emil Boc cu seful ANAF si avand in vedere ca DNA l-a pus pe Radu Traian Marginean sub invinuire in cazul Vamii Halmeu, seful Autoritatii Nationale a Vamilor a fost demis din functie.


Ea a precizat ca, pana la numirea unui nou sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, functia va fi preluata temporar de catre Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF.


Intrebata de jurnalisti cand a fost luata decizia demiterii lui Marginean, Ioana Muntean a afirmat ca "in urma cu foarte putine minute".


In urma cu cateva ore, seful ANAF, Sorin Blejnar, declara ca Radu Marginean este in continuare la conducerea ANV si ca asteapta din partea DNA o informare scrisa privind stadiul dosarului si calitatea acestuia in speta respectiva, dupa care va dispune "in consecinta".


Blejnar a fost chemat la Guvern de premierul Emil Boc, pentru o discutie pe tema vamesilor cercetati pentru coruptie, au declarat surse oficiale.


El a avut o discutie cu seful Guvernului in sala de sedinte, doar in prezenta ministrilor, consilierii fiind invitati sa paraseasca sala inainte de aceasta discutie.


Seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Marginean, a fost pus sub invinuire, miercuri, de procurorii DNA Bihor, in dosarul Vamii Halmeu, si urmeaza sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita.


Doi oameni de afaceri si un fost angajat duty-free din Vama Halmeu au fost arestati preventiv vineri, in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama de la seful ANV.


Marginean a declarat ca nu o cunoaste pe Nicoleta Dobrescu, insa nu a dorit sa faca alte comentarii, potrivit Antena 3.


Radu Marginean a fost subalternul lui Vasile Blaga cand acesta era sef la Vama din Oradea, iar in 2001 a devenit seful Vamii din Oradea. Vezi declaratia sa de avere si CV-ul.



de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.