Ultima oră

Atentie la socializarea pe Facebook!

Gabriela Draghici
9 feb 2011 894 vizualizări
Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu Focsani i-a gazduit ieri pe politistii Institutului de Prevenire si Psihologie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Cu prilejul Zilei Sigurantei pe Internet, acestia au sustinut un scurt seminar de informare cu privire la riscurile navigarii pe internet. "Odata expuse informatiile noastre pe internet, devenim expusi la riscuri, iar actiunea de astazi (ieri, n. r.) mi-a intarit convingerile ca siguranta noastra e mai presus de orice", s-a exprimat Amalia Giurgea, una dintre elevele prezente la actiune. Liceenii au fost avertizati in special cu privire la retelele de socializare din ce in ce mai populare, gen Facebook, si conversatiile prea personale cu persoane "cunoscute" in mediul virtual. Elevii au primit informatii si despre traficul de persoane si de minori, au vizionat spoturi din campaniile de prevenire si au participat la concursuri interactive, ocazie cu care au fost diseminate materiale informativ-educative. (G. D.)


Premianti la Concursul epistolar


Trei elevi din judet merg mai departe la etapa regionala a Concursului epistolar organizat de Posta Romana. Pornind de la ideea ca sint un copac ce traieste intr-o padure, elevii au trebuit sa scrie o scrisoare explicind de ce este important sa fie protejate padurile. Lucrarile lui Mihnea Nistoroiu, elev la Colegiul "Cuza", a Lorenei Marin, eleva a Scolii "Stefan cel Mare" si cea a lui Octavian Torcea, elev la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani s-au remarcat la faza judeteana a concursului. Cistigatorii etapei regionale vor fi anuntati pe 18 februarie, calificindu-se pentru etapa nationala. Clasamentul national va fi stabilit pe 11 martie, urmind ca cea mai buna lucrare sa fie tradusa si trimisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, pentru a participa la etapa internationala a competitiei. Cei mai buni vor fi premiati pe 9 octombrie, de Ziua Mondiala a Postei, intr-o festivitate programata in Elvetia. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.