Ultima oră

Fratii Sararu, ultimele ore de libertate

Ziarul de Vrancea
5 feb 2011 1422 vizualizări
Ovidiu Gheorghe si Toader Alin Sararu vor veni de bunavoie sau cu mascatii la penitenciar

Ovidiu Gheorghe si Toader Alin Sararu sint cautati de politisti, dupa ce mandatul de executare a pedepsei a ajuns la IPJ Vrancea. Seful Compartimentului de Urmariri din cadrul IPJ Vrancea, comisarul Daniel Popescu, ne-a confirmat ca actele pentru incarcerare au ajuns pe masa politistilor. "Cea mai simpla posibilitate ar fi ca cei doi sa se predea. Daca nu vor face acest lucru vom demara activitatile specifice in astfel de cazuri. Ii vom cauta la domiciliu sau in alte locatii", ne-a spus comisarul Daniel Popescu. Se pare ca politistii vor mai astepta pina simbata dimineata sa vada daca cei doi au de gind sa se prezinte la politie. In tot acest timp, oamenii in uniforma vor monitoriza situatia. Mandatul a fost transmis si politistilor din Odobesti, dupa cum ne-a confirmat seful politiei din oras, comisarul Marcel Petrea, dar si la toate punctele de frontiera din tara. Astfel, este putin probabil ca fratii Sararu sa incerce sa fuga in strainatate. De altfel, localnicii din Mera aveau informatii ieri ca fratii Sararu vor sa se predeae. "Ce sa faca, sa stea ascunsi toata viata?", spuneau satenii. Cu toate acestea, politistii au luat masuri de siguranta, avind in vedere antecedentele celor doi. "Mascatii" i-ar putea determina pe fratii Sararu sa nu opuna rezistenta in momentul retinerii. Ovidiu Gheorghe Sararu urmeaza sa execute doi ani inchisoare, iar fratele sau 2 ani si 4 luni inchisoare. Cei doi tineri si mama lor au fost judecati pentru ca pe 29 iunie 2007 s-au opus perchezitiei dispuse de judecatori la locuinta lor din Mera, agresind verbal si fizic oamenii legii. Politistii si jandarmii venisera sa ridice mai multe documente necesare organelor de urmarire penala in dosarul in care Gheorghe Sararu, in calitate de primar, a fost acuzat ca ar fi retrocedat in mod ilegal mai multe suprafete de padure. Cei doi frati vor ajunge dupa gratii pentru ca se aflau in perioada de incercare dupa ce au fost condamnati cu suspendare in alte dosare. Probabil, fara aceste "cozi", cei doi tineri ar fi scapat si de aceasta data cu o pedeapsa cu suspendare. Fratii Sararu au provocat mai multe scandaluri intre anii 2004 si 2008, dar au fost condamnati abia in 2011. Ovidiu si Toader Sararu vor sta cel putin un an departe de cei dragi. Acestia ar putea fi eliberati conditionat dupa efectuarea unei parti din pedeapsa.


Dosare peste dosare in familia Sararu


Dosarul in care cei trei membri ai familiei Sararu au fost judecati pentru ultraj a fost solutionat dupa ce s-a aflat, aproape un an, pe rolul Curtii Constitutionale, pentru o excepie ridicata de aparatorul acuzatilor. In prezent, Ovidiu Sararu este judecat in continuare de magistratii de la Judecatoria Focsani pentru infractiuni la regimul silvic. Nici Sararu senior nu a fost strain de regimul de detentie, fostul primar fiind arestat preventiv in iulie 2007. Ulterior a fost eliberat iar acum este judecat intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Zeci de familii de la Mera au reclamat faptul ca, datorita retrocedarilor preferentiale facute in mandatul lui Sararu, au ramas fara suprafetele de padure care li se cuveneau, care au fost date, in opinia lor, fara drept, unor persoane care nu au avut documente doveditoare. In prezent, fostul primar a si divortat de cea care l-a aparat in 2007, fiind ulterior cercetata si condamnata pentru ultraj. Contactat telefonic, fostul edil a declarat ca nu are ce sa comenteze legat de decizia instantei care ii intemniteaza ambii fii. (Dan CHIRIAC, Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 6 ore, 6 minute, 21 secunde
jegosii la bulau cu ei....astia nu sunt oameni sunt animale ...interesativa ce scandaluri au facut....sa le dea 10 ani nu 2...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.