Ultima oră

INTERNATIONAL:Noi violente in Cairo. Mai multi membrii ai miscarii Hezbollah au evadat din inchisoare.

Ziarul de Vrancea
3 feb 2011 343 vizualizări
Manifestantii pro-Mubarak au rupt cordonul care separa cele doua tabere

Noi ciocniri violente au loc in piata Tahrir din Cairo, de 10 zile centrul protestelor impotriva presedintelui egiptean Hosni Mubarak. Confruntarile au inceput inca de la ora 04.00. Mai multe persoane au fost ucise cu focuri de arma trase impotriva manifestantilor ostili presedintelui, iar bilantul mortilor se adanceste. Mai mult voci acuza fortele guvernului ca incearca sa intimideze protestatarii.


Evenimentele din piata Tahrir:


Ora 12,50 Mai multi membrii ai miscarii libaneze Hezbollah au evadat din inchisoare


Ora 12,30 Coalitia nationala pentru schimbare a refuzat sa negocieze cu puterea inainte de plecarea presedintelui Hosni Mubarak, a declarat joi, pentru AFP, un purtator de cuvant.


Ora 12,00 Manifestantii pro-Mubarak au rupt cordonul armatei care separa cele doua tabere din piata Tahrir


Ora 11,50 Organizatorii protestelor anti-guvernamentale au anuntat ca au arestat 120 de persoane ale caror acte indicau ca faceau parte din politie sau erau membri ai partidului aflat la putere, majoritatea fiind arestati in timp ce atacau demonstrantii.


Kamal Ismail, un membru al comitetului de organizare a protestelor, a aratat ziaristilor Reuters doua buletine confiscate de la barbati acuzati ca au incercat sa se inflitreze in tabara protestatarilor. Unul dintre buletine apartinea unui politist.


Ora 11,10 Vicepresedintele Omar Suleiman discuta, la aceasta ora, cu reprezentantii partidelor politice si ai fortelor de opozitie, in incercarea de a pune punct protestelor fara precedent care zguduie Egiptul de zece zile.


Ora 10.00 Numarul mortilor nu este clar. Ministerul egiptean vorbeste de 5 oameni ucisi, AFP de 7.


Ora 09:40 Purtatorul de cuvant al guvernului francez, Francois Baroin, a declarat, joi, la radio France Info ca francezii care nu au "nicio obligatie de urgenta pentru a ramane pe teritoriul egiptean" trebuie sa se intoarca acasa "cat mai curand posibil."

Ascultati

Cititi fonetic


Dictionar - Afisati dictionarul detaliat


Ora 09.30 Armata a arestat mai multe persoane joi dimineata, potrivit Al Arabiya, insa nu se cunoaste numarul celor retinuti.


Ora 09:00 Un medic aflat in piata Tahrir anunta ca numarul mortilor in violetnele de miercuri noaptea de ridica la patru.


Ora 07:00 Numarul mortilor si ranitilor este in crestere.


Ora 06:00 Mai multe persoane au fost ucise joi dimineata devreme cu focuri de arma trase impotriva manifestantilor ostili presedintelui egiptean Hosni Mubarak aflati in piata Tahrir din centrul orasului Cairo, au spus martori citati de AFP.


Focurile de arma trase de simpatizantii presedintelui au facut de asemenea numerosi raniti, au mai relatat martorii.


Impuscaturi sporadice au inceput sa se auda incepand cu ora locala 04:00, aceeasi ora si la Bucuresti, si s-au auzit inca o ora mai tarziu, a relatat un corespondent AFP la fata locului.


Alianta juristilor egipteni a declarat intr-un comunicat ca demonstrantii anti-Mubarak din piata Tahrir au fost tinta focurilor de arma ale adversarilor, si multi dintre ei au fost ucisi sau raniti.


Focurile de arma au vizat demonstrantii impotriva regimului Mubarak aflati in piata Abdulmenem Riad, aproape de Piata Tahrir, transmite Al-Arabiya.


Potrivit postului de televiziune, soldatii au tras in aer pentru a-i speria pe cei care au deschis focul.


Potrivit unui fotograf AFP, mii de manifestanti au petrecut noaptea in piata Tahrir. Multi se pregatesc pentru rugaciunea de dimineata, in timp ce altii s-au incalzit in jurul focurilor de tabara.


Pe de alta parte, Departamentul american de Stat a cerut cetatenilor SUA sa paraseasca "urgent" Egiptul.


Americanii sunt sfatuiti sa se indrepte imediat catre aeroportul din Cairo, fiind preveniti ca "zboruri suplimentare dupa ziua de joi sunt putin probabile".


Miercuri seara, ministrul Sanatatii a anuntat la televiziunea publica trei morti si 639 de raniti dupa ziua sangeroasa de miercuri din piata Tahrir, din centrul capitalei Cairo.



de Redactia Stiri HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.