Ultima oră

POLITICA: Crin Antonescu: Ludovic Orban vorbeste cam pe acelasi ton cu propagandistii Cotrocenilor

Ziarul de Vrancea
27 ian 2011 404 vizualizări
Liderul liberal Crin Antonescu a comentat, joi, declaratiile critice ale lui Ludovic Orban fata de preconizata alianta PNL-PSD, afirmand ca acesta vorbeste, fara voia sa, "cam pe acelasi ton cu propagandistii Cotrocenilor", potrivit Agerpres.

"Am vazut ca domnul Orban vorbeste - fara voia domniei sale, evident - dar vorbeste cam pe acelasi ton cu propagandistii Cotrocenilor si anume ca PNL se deplaseaza spre stanga. PNL nu se deplaseaza nicaieri. Ca le place propagandistilor respectivi sau nu, PNL ramane pe principiile si pe optiunile sale si, daca reuseste sa faca impreuna cu un partid de stanga - PSD - o constructie politica majora de care tara are nevoie acum, o face. Daca nu, nu. Povestea cu deplasarea spre stanga este fie o iluzie optica a domnului Orban, fie un neadevar propagat cu buna stiinta, ceea ce nu cred ca e cazul in ce-l priveste", a afirmat Crin Antonescu.


Crin Antonescu a adaugat ca vor exista dezbateri in structurile decizionale ale partidului cu privire la alianta cu PSD, astfel incat decizia nu va fi luata doar de el sau de o parte a conducerii PNL:


* "Eu inteleg ca unii sunt dezamagiti, nu domnul Orban, desigur, caruia ii place sa fie (...) solist, dar sa nu vorbim despre multi cand el e unu. Pot fi doi, sapte, o mie. Noi vom avea aceasta dezbatere, ea este intru totul libera. Fiecare are dreptul la opinia sa, fiecare are argumente mai mult sau mai putin solide pentru asta. (...) Eu si alti colegi din conducerea partidului - trebuie sa afle si domnul Orban asta - am purtat discutii cu toti presedintii de organizatii din PNL, de doua sau de trei ori deja, in Biroul Politic al partidului, cu diferiti parlamentari, cu diferiti fruntasi ai PNL. Vom mai avea un Consiliu National, o discutie separata cu toti parlamentari si finalmente Delegatia Permanenta".


Deputatul PNL Ludovic Orban declarase, intr-un interviu acordat Europa Fm si citat de Mediafax, ca preconizata alianta a PNL cu PSD ar insemna o deplasare a formatiunii liberale catre stanga, el apreciind ca, in acest fel, se face un mare serviciu chiar Partidului Democrat Liberal, despre care afirma ca este "prabusit" in optiunile electoratului:


* "Imi pun serioase intrebari legate de proiectul actualei conduceri a PNL. Ce rost are sa se uneasca doua forte politice cand adversarul lor este prabusit? Se face un urias serviciu Partidului Democrat cand reprezentantul autentic al polului de dreapta se duce spre stanga".



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.