Ultima oră

Directia de Cultura a oprit ridicarea unei crame la Mausoleul Marasesti

Sorin Tudose
25 ian 2011 1391 vizualizări
Chioscul de vinuri se afla in zona de protectie a Mausoleului

Reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniul National (DJCPN) Vrancea au sistat la sfirsitul saptaminii trecute constructia unui magazin de prezentare a vinurilor vrincene ce se construia linga Mausoleul Marasesti. Reprezentantii unitatii nu aveau avize din partea autoritatilor din domeniul Culturii. "Constructia s-a realizat la circa 80 de metri de gardul de protectie al Mausoleului si trebuia facuta la minimum 100 metri daca terenul este intravilan. Daca terenul figureaza in extravilan trebuie facuta la 500 de metri de zona de protectie a monumentului", a declarat Florin Micu Iliescu, directorul de la Cultura. Acesta a spus ca ii asteapta pe cei care au ridicat spatiul de prezentare in cursul zilei de azi cu toata documentatia pentru a o putea transmite catre centru. "Monumentul este de categorie A (importanta nationala n.r.) motiv pentru care orice lucrare care se realizeaza la el sau in zona de protectie trebuie avizata de comisia nationala a monumentelor istorice. Membrii acestei comisii stabilesc daca aceasta constructie sau oricare alta obtureaza vizibilitatea monumentului, daca se incadreaza din punct de vedere estetic in zona", a mai adaugat Florin Micu Iliescu. Momentan nu se mai efectueaza lucrari la unitatea de prezentare a vinurilor si este posibil ca aceasta sa fie demolata in functie de ce va dispune comisia. Sanctiunea in astfel de cazuri poate ajunge chiar si la 10 mii de lei in functie de gradul in care afecteaza "modernul". Acest episod nu este singular, in trecut mai existind probleme intre apropierea depozitelor de vinuri de mausoleu, Directia de Cultura solicitind proprietarilor acte peste acte si chiar plantarea unei perdele de arbori. Teama autoritatilor este ca aceste constructii vor afecta imaginea Mausoleului Eroilor. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.