Ultima oră

Zeci de butelii retrase temporar de la comercializare

Sorin Tudose
19 ian 2011 519 vizualizări
Opt operatori economici din judet care comercializeaza butelii pe gaz, petrol lichefiat si alte produse din aceasta gama au fost verificati in perioada 5-14 ianuarie de catre angajatii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC).

Doar un singur comerciant dintre cei opt controlati nu a fost gasit cu nici o abatere. In urma verificarilor au fost aplicate patru avertismente si patru amenzi in valoare totala de 35 mii lei unor operatori economici din Tataranu, Panciu sau Focsani. De asemenea, au fost oprite si 91 de butelii care nu erau conforme, in valaore de 4.115 lei. Nu au fost constatate abateri privind informatia de pe ambalaj raportata la continutul buteliilor. Mai exact, continutul recipientului specificat pe eticheta s-a regasit si in butelii. "Nu am gasit abateri privind informarea corecta a consumatorilor, dar am gasit in schimb aspecte ce tin de siguranta lor. Multe butelii au fost manipulate defectuos, prezentau deformari si erau atinse de rugina. Toate buteliile trebuie date la casat daca nu mai sint in forma intiala astfel incit sa nu puna in pericol siguranta celor ce le cumpara", a declarat Mirela Bizna, comisar sef al CJPC. Aceasta a mai precizat ca o firma de specialitate va inspecta cele 91 de butelii retrase de pe piata pentru a vedea daca mai pot fi repuse in vinzare sau este necesara distrugerea lor. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.