Ultima oră

Metehne vechi pentru anul nou

Sorin Tudose
11 ian 2011 582 vizualizări
Angajatorii vrinceni au intrat in anul nou cu metehne vechi. Munca la negru reprezinta in continuare principala problema cu care se confrunta inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).

In perioada 3-7 ianuarie au fost efectuate 30 de controale la comerciantii care isi desfasoara activitatea in domeniul comertului si in alimentatie publica din Focsani si Adjud. Au fost gasiti sase angajatori care aveau la munca noua muncitori fara forme legale. Au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 31 de mii de lei. In ciuda controalelor saptaminale inspectorii depisteaza tot timpul angajati fara carte de munca. "Nu cred ca munca la negru va disparea vreodata. Noi incercam sa diminuam pe cit posibil acest fenomen si avem in acest sens mai multe instrumente. In primul rind am intensificat controalele pentru ca acum se fac de peste 20 de ori pe luna de catre fiecare inspector. De asemenea, identificarea angajatilor fara forme legale este singura abatare care nu se sanctioneza cu avertisment ci direct cu amenda", a declarat Victoria Diaconu. Tot pentru diminuarea aspectelor negative ce deriva din nerespectarea prevederilor Codului Muncii privind carnetul de munca in anul acesta va fi continuat programul "O zi pe saptamina" demarat de anul. Toate ITM-urile din tara vor primi de la autoritatea centrala o informare prin care vor trebui sa dedice o zi doar identificarii persoaneleor care nu lucreaza cu forme legale. O posibila cauza pentru munca la negru ar putea fi faptul ca angajatul nu este tras la raspundere in nici un fel de catre ITM. Intelegerea tacita dintre angajator si angajat este o alta cauza pentru care munca nedeclarata va mai ramine o problema. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.