Ultima oră

FINANTE BANCI:Isarescu, Basescu, Boc si Ialomitianu s-au intalnit pentru a discuta despre viitorul acord cu FMI

Ziarul de Vrancea
6 ian 2011 435 vizualizări
Cu o intarziere care se incadra in sfertul academic, Presedintele Traian Basescu insotit de premierul Emil Boc a ajuns la sediul BNR unde se desfasoara discutii cu Guvernatorul Mugur Isarescu si cu ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu. Potrivit unor surse apropiate participantilor, temele care vor fi abordate tin de viitorul acord de tip precautionary pe care Romania intentioneaza sa il incheie in aceasta primavara, dar si alte subiecte care tin de evolutiile economiei din 2011.

In asteptarea presedintelui si a premierului (Ialomitianu sosise impreuna cu secretarul de stat Gheorghe Gherghina inca din jurul orelor 9.30), ziaristilor li s-a oferit ceai din partea BNR. La sosire, niciun oficial nu a dorit sa faca declaratii, cel mai probabil urmand sa fie difuzat un comunicat care sa rezume discutiile in termeni protocolari.


"Solicitarea a venit din partea Presedintelui, dar intalnirea se desfasoara la sediul Bancii Nationale pentru ca aici sunt toate datele legate de economie si e mai usor sa discutam in baza lor decat sa vina dansii incarcati cu dosare ori la Cotroceni, ori la noi, la Guvern", au mai explicat pentru HotNews, surse guvernamentale. Potrivit acestora, premierul a dorit sa afle si opinia Bancii Nationale cu privire la incheierea viitorului acord cu finantatorii mondiali, ca si scenariile pe care BNR le are in vedere pentru acest an.




de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.