Ultima oră

LIFE:Utile: Vaccinul care vindeca dependenta de droguri; Sapte remedii antiraceala

Ziarul de Vrancea
6 ian 2011 504 vizualizări
Analiza ADN poate servi la determinarea culorii parului; Top greseli in ingrijirea tenului

Sapte remedii antiraceala


Febra scade cu sosete inmuiate in otet de trandafir, iar durerile in gat, cu suc de ridiche neagra. Durerile in gat, nasul infundat, frisoanele, durerile de cap pot fi simptome ale gripei, dar si ale virozelor, care trec si fara sa luati antibiotice. Aceste medicamente sunt indicate doar daca raceala se complica si apar afectiuni pulmonare. Pentru a combate racelile simple sunt suficiente cateva remedii "babesti" ori produse care se iau fara reteta de la farmacie. De asemenea, este foarte important sa va hidratati cu apa, ceaiuri, compoturi traditionale, scrie Romania Libera.


Vaccinul care vindeca dependenta de droguri


O echipa de cercetatori americani a dezvoltat un vaccin care poate trata in special dependenta de cocaina, dar si de heroina, metamfetamina si nicotina. Un vaccin nou descoperit, care combina virusul ce cauzeaza raceli si o substanta asemanatoare cocainei, ar putea fi solutia nu doar pentru dependenta de cocaina, ci si de alte substante precum heroina, metamfetamina si nicotina, scrie EVZ.


Analiza ADN poate servi la determinarea culorii parului


Cercetatorii olandezi sustin ca de acum inainte va fi posibil sa se determine cu o precizie de peste 90% daca o persoana are parul roscat sau negru si cu o precizie de circa 80% daca este satena sau blonda. Probele de ADN pot permite determinarea cu mare acuratete a culorii parului unei persoane, o noua tehnica in acest sens fiind pusa la punct de cercetatorii olandezi, informeaza AFP. Pana in prezent, doar culoarea ochilor unei persoane putea fi determinata cu ajutorul unor probe de sange, sperma, saliva sau celule tegumentare, scrie Gandul.


Miscarea, antidot pentru durerile cefei


Medicamentele antiinflamatoare va ajuta sa scapati rapid de crizele dureroase, dar gimnastica medicala da rezultate pe termen mai lung. Cea mai rapida solutie pentru a scapa de durerile din zona cefei este sa combinati medicamentele antiinflamatoare cu exercitii blande pentru gat, spate, brate si umeri, facute dimineata si seara, scrie Romania Libera.


Top greseli in ingrijirea tenului


Curatarea excesiva expune pielea la infectii, iar produsele pe baza de alcool sunt bune doar la tenul normal. Tenul nu trebuie curatat cu solutii agresive sau sapunuri obisnuite, produsele de machiaj folosite timpuriu nu imbatranesc pielea, iar cremele antirid nu fac minuni. Medicii explica principalele mituri despre ingrijirea tenului, scrie EVZ.


Relatiile de lunga durata ajuta moralul


Persoanele care au relatii de lunga durata au o stare psihica mult mai buna. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Ontago, Noua Zeelanda, in urma unui studiu, noteaza "The Daily Telegraph". Oamenii de stiinta spun ca, indiferent daca ajung sau nu in fata altarului, cei care traiesc impreuna de mai bine de cinci ani au mai putine sanse sa sufere de depresie sau sa se gandeasca la sinucidere. Aceste persoane sunt mai putin predispuse sa devina dependente de alcool sau de droguri, scrie Adevarul.


Ceaiul de papadie previne tulburarile de metabolism


Din punct de vedere farmaceutic, papadia are proprietati coagulante, diuretice si astrigente. Potrivit specialistilor naturopati, radacina acestei plante este bogata in vitaminele B1, C si D. Datorita continutului ridicat de fibre vegetale, aceasta planta impiedica asimilarea nedorita de glucoza. In plus, potasiul continut este responsabil pentru actiunea diuretica. Medicii recomanda ceaiul de papadie persoanelor care au tulburari de metabolism, deoarece planta previne aceasta afectiune datorita substantelor curative continute, scrie Gandul.



de M.V. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.