Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 554 vizualizări
Combinatorul din Neamt ramine in arest

Ionel Silviu Ciuperca, nemteanul retinut pe 29 decembrie in urma unul flagrant organizat de DNA Bucuresti, ramine in arest. Recursul declarat la Curtea de Apel de la Bucuresti a fost aminat pentru 11 ianuarie, in lipsa apararii pentru apelant. Ciuperca a fost retinut in urma unui flagrant al procurorilor DNA dupa ce acesta s-a oferit sa il elibereze pe Stelian Mocanu, patronul de la clubul de noapte Aristocrat, pentru 15.000 euro. Prima tranzactie fusese stabilita la Focsani, unde sotia lui Mocanu urma sa ii dea barbatului 6.000 euro, pentru ca acesta sa intervina pe linga judecatori si procurori pentru eliberarea sotului. Pe 30 decembrie, Ciuperca a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. (G. S.)


Asistentii ne vor ingriji dupa carte


Asistentii medicali si moasele vor trebui sa respecte din acest an o serie de proceduri de practica standardizate. A fost initiat in acest sens de Ministerul Sanatatii Publice un proiect de ordin ce cuprinde zece capitole care descriu in amanunt procedurile medicale pe care asistentii au indicatie sa le urmeze in controlul infectiilor, pregatirea pacientului pentru recoltarea probelor de laborator, administrarea medicamentelor, terapii vasculare, ingrijirea respiratorie - monitorizare, ingrijirea cardiovasculara, ingrijirea pediatrica, cea geriatrica etc. Dupa aprobarea proiectului, asistentii medicali din unitatile spitalicesti vor primi brosuri cuprinzind procedurile de practica pentru a le aplica la patul bolnavului. (R. M.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 5 ore, 16 minute, 26 secunde
Macar de s-ar respecta o parte din aceste zece capitole. Invatati odata personalul medical sa desfaca injectiile in fata bolnavului(nu la o distanta de o suta de metri, in sala de tratament si apoi sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.