Ultima oră

Pisicile si cinii prefera vacantele in Europa pe timp de vara

Sorin Tudose
5 ian 2011 662 vizualizări
Veterinarii vrinceni au emis peste 50 de pasapoarte pentru animalele de companie

Peste 50 de pasapoarte pentru ciini si pisici au legalizat reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) de la inceputul anului in curs. Pentru pisici au fost facute 11 pasapoarte, in timp ce pentru ciini au fost eliberate 42 de documente, in special pentru vrincenii care locuiesc si muncesc in Italia si Spania. Daca un cetatean doreste sa ia cu el animalul de companie peste hotare, acest lucru nu este posibil fara acte. In acest sens, acesta este obligat sa se prezinte cu pisica/ciinele la un cabinet medical veterinar unde animalului i se va implanta un microcip in care vor fi trecute toate informatiile necesare identificarii. De asemenea, se vor mai face si vaccinari antirabie, deparazitari si alte operatiuni. Dupa acesti pasi, animalului i se va elibera un pasaport care va trebui ulterior legalizat la DSVSA Vrancea. "Dupa ce a facut toti pasii la cabinetul medical veterinar proprietarul va trebui sa se prezinte la noi la institutie pentru legalizare. Daca totul este in regula legalizam documentul in mod gratuit", a declarat Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA. In majoritatea tarilor din Europa calatoritul ciinilor si pisicilor este permis, iar autoritatile din aceste state nu sint foarte severe. Exista si citeva zone pe continent unde se poate ca accesul animalelor sa nu fie autorizat. "Dintre toate tarile din Europa, Anglia, Irlanda, Suedia si Malta sint cele mai pretentioase cind vine vorba de calatoritul animalelor care ar putea avea rabie. Ei au muncit mult pentru a avea statutul de indemnitate la aceasta boala, motiv pentru care pot cere mai multe operatiuni trecute in pasaport", mai spune Iulian Cucoli. Acesta a mai precizat ca in luna noiembrie au fost legalizate doar patru pasapoarte deoarece animalele "se plimba" cel mai mult in perioada verii si mai putin iarna. Datele de pe pasaport ul animalului sint verificate in vami cu un aparat special de citit astfel de informatii. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.