Ultima oră

Vin pancean, retras de la comercializare

Sorin Tudose
31 dec 2010 1102 vizualizări
Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) a efectuat un control operativ joi la sesizarea autoritatii centrale privind un producator de vinuri din orasul Panciu.

Dupa ce au fost facute analize la un laborator de specialitate din Galati s-a constatat ca nivelul concentratiei de zahar era mai mare decit maximul admis per litru. "Concentratia maxim admisa de zahar pentru tipul de vin comercializat este de 4% / litru, iar vinul respectiv avea o concentratie de 7,8 %, aproape dubla", a declarat comisarul sef Mirela Bizna. De asemenea, etichetarea a fost una eronata. Pentru toate acestea si alte citeva abateri producatorul a fost amendat cu o mie de lei. "Producatorul de vinuri si-a recunoscut vina si, pe linga amenda, toate vinurile aflate pe stoc au fost sigilate si nu vor mai fi date spre comercializare", a mai precizat Bizna. Comisarii au verificat si mai multi comercianti din Panciu si zonele limitrofe, dar nu au gasit tipul de vin cu abateri de la standardele europene. Cei care au cumparat vinul pancean vor trebui sa il predea inapoi astfel incit angajatii CJPC vor reefectua controlul. ANPC a transmis instintarea in toata tara. In astfel de cazuri primul judet anuntat este cel in care are sediul producatorul pentru a "taia raul de la radacina". (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 18 ore, 36 minute, 13 secunde
daca tot spuneti de viticultorii nostrii harnici, da-ti si numele fratilor sa stim si noi cu cine convietuim in zona, ca atunci cind ii auzi fac numai vinuri bune
, acum 739408 zile, 18 ore, 36 minute, 13 secunde
Pai voi din ce vreti sa fie facut vinul?Ca doar nu din struguri.Apa shi zaharul sunt baza.
, acum 739408 zile, 18 ore, 36 minute, 13 secunde
apa,zahar,drojdie,coloranti,arome identic naturale,conservanti cat cuprinde-in rest 100%NATURAL.ATENTIE MARE---Sticla-dopul si eticheta nu contin E-uri !!!
, acum 739408 zile, 18 ore, 36 minute, 13 secunde
Da Voi credeti ca toate tipurile de vin care sunt comercializate in Romania sunt 100% naturale????Asa ca nu mai comentati aiurea despre acest tip.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.