Ultima oră

Cartile de munca vor fi doar pe suport electronic

Sorin Tudose
30 dec 2010 1210 vizualizări
Pentru evitarea unor neplaceri documentele vor fi pastrate de angajati

Cartile de munca vor fi pastrate doar in format electronic de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) de la 1 ianuarie 2011. Cartile de munca in format tiparit vor fi date inapoi muncitorilor atit de ITM cit si de angajatorii care le au in proprietate in mod esalonat pina la sfirsitul lunii iunie 2011. Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca la sediu le vor completa la zi cu informatiile aferente pina la 31 decembrie 2010. "Carnetele de munca detinute de angajatori care au primit aprobare in acest sens de la ITM le vor prezenta la sediul nostru, pina la 31 martie 2011, in vederea certificarii si contransemnarii pentru legalitatea inscrierilor efectuate. Incepind cu 31 ianuarie anul viitor ITM nu va mai presta servicii de inregistrare a documentelor cu privire la executarea si incetarea raporturilor de munca", transmite Mircea Moise, purtatorul de cuvint al ITM. Practic, dispozitiile Decretului 92/1976 privind carnetul de munca se abroga, iar odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale dispar carnetele clasice de munca in timp ce evidenta muncii se va realiza electronic. Angajatii vor trebui sa isi pastreze cartile de munca pentru a evita situatiile in care vechimea in cimpul muncii nu ar fi recunoscuta. Pentru a nu fi luati prin surprindere angajatorii vor fi instiintati de inspectorii ITM de noile prevederi. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 13 ore, 1 minut, 23 secunde
Formatul electronic azi poate fi iar maine nu. Sunt destule riscuri ca acest format sa dispara. Si uite-asa Boc ne uniformizeaza pe toti dupa salariul mediu pe economie, mai putin gasca lor. Cine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.